Curling

Forlod OL efter nederlag - nu rejser norsk par tilbage for at få medalje

Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten må en tur tilbage til Pyeongchang for at modtage bronzemedaljerne. TOBY MELVILLE / Ritzau Scanpix

Den norske duo i mixed curling, Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten, tabte bronzekampen, men en positiv dopingprøve giver nu alligevel en medalje.

Curling kan tilsyneladende være en hårdere sport, end mange måske lige går og tror.

Russeren Alexander Krushelnitskiy er i hvert fald blevet testet positiv for stoffet meldonium, der kan øge kroppens blodomløb og dermed øge udholdenheden. Dermed er han blevet frataget sin bronzemedalje, det oplyser Den Internationale Sportsdomstol (CAS).

- Atleten har indrømmet at have overtrådt dopingreglerne, og han er diskvalificeret fra mixed curling-konkurrencen, lyder meldingen.

OL-bronzemedaljen curlede han sig til efter en sejr over et norsk par. Et resultat, der betød, at Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten fra Norge rejste skuffede og tomhændede hjem, men det skal der nu laves om på.

Eurosport Norge har nemlig fået bekræftet af Nedregotten, at parret har modtaget nye flybilletter fra OL-arrangørerne, så de kan rejse tilbage til Pyeongchang og få en officiel præmieceremoni. Her vil de så få overrakt de bronzemedaljer, de blev snydt for.

- Jeg måtte læse det to gange. Det hele er uvirkeligt, og det vil også være ret uvirkeligt at modtage en medalje efterfølgende, siger Skaslien til NRK.

Parret rejser således af sted fra Norge i løbet af aftenen torsdag, så de lander i Sydkorea fredag morgen.

Allerede søndag spredte nyheden sig om, at Alexander Krushelnitskiy var taget for brug af meldonium. I første omgang bekræftede den russiske lejr, at han havde benyttet sig af stoffet frem til 2016, hvor det blev ulovligt.

Da både a- og b-prøven viste tegn på stoffet, var der dog ikke tvivl om, at russeren igen har brugt stoffet, og det russiske par har allerede afleveret deres medaljer tilbage.

Efterspillet nu er en sag, der skal afgøres af Det Internationale Curlingforbund.