Danmarks bedste curlinghold stopper

16x9
Troels Harry, Mikkel Poulsen, Rasmus Stjerne og Johnny Frederiksen under VM-finalen i 2016. Foto: Fabrice Coffrini / Scanpix Denmark

Curlingholdet Team Stjerne har valgt at stoppe med at spille curling på konkurrenceniveau, men de udelukker ikke et muligt comeback.

Johnny Frederiksen, Oliver Dupont, Morten Berg Thomsen, Mikkel Adrup Poulsen, Mikael Qvist og Rasmus Stjerne Hansen, der sammen danner Team Stjerne, har valgt at lægge kosten på hylden.

De danske curling-herrer, der dermed slutter af med en frisk DM-titel, siger stop for nu med curling på konkurrenceplan. Det skriver de på deres officielle Facebook-side.

- Efter mange år med utallige trænings- og rejsetimer rundt om i verden har vi besluttet at tage et skridt væk fra curling på konkurrence-niveau for nu. Den tid, vi har brugt på curling, er steget betragteligt over de seneste år, og uden den fornødne økonomiske støtte, ser vi det ikke som en mulighed at fortsætte med curling, samtidig med at vi skal tage os af vores familier og have fuldtidsjob ved siden af, skriver Team Stjerne på Facebook.

”En ære at repræsentere Danmark”

Team Stjerne har i mange år været frontfigur på den danske curling-scene. Senest var de til vinter-OL i Pyeongchang i februar, hvor de dog endte sidst.

Selvom det sidste store mesterskab for Team Stjerne endte skuffende, ser holdet tilbage på landsholdstiden med stor ære.

- Det har været en stor ære at repræsentere Danmark over de seneste mange år. De har nydt hvert et øjeblik af vores livet på turen, og vi ville ikke have ændret noget af det på nogen måde.

Holdet kan se tilbage på 2016 som det år, hvor de fik deres største triumf.

Ved VM tog de en overraskende sølvmedalje efter et nederlag til curlingstormagten Canada i finalen.

Måske ikke helt slut

På trods af udmeldingen om stoppet, er det ikke sikkert, at det er sidste gang, Team Stjerne har spillet en curlingkamp eller repræsenteret Danmark ved et mesterskab.

Til sidst i opslaget på Facebook skriver holdet nemlig, at de gerne vil ”sige tak for nu, men hvem ved, hvad fremtiden bringer!”

Døren er derfor ikke helt lukket for et Team Stjerne-comeback.