Vinter-OL

Danmark vinder OL-åbner efter dramatisk afgørelse

Danmarks curlingkvinder slog værtsnationen Kina i deres første kamp ved vinter-OL i Beijing natten til torsdag.

De danske curlingkvinder fik en flot start på vinter-OL, da de i deres første kamp besejrede værtsnationen Kina.

Danmark bragte sig hurtigt foran 2-0 i opgøret, og derfra bølgede kampen frem og tilbage mellem kinesiske udligner og danske føringer. Til sidst pressede Kina i den grad på, og inden sidste danske sten lignede det en kinesisk sejr.

Men Danmark leverede en fornem sten, og de vandt kampen 7-6.

Allerede torsdag klokken 13.00 har de danske curlingkvinder mulighed for at udbygge deres pointantal i gruppen, når de møder USA.

Sådan forløb kampen

Af Ritzau

Skipperen Madeleine Dupont og holdkammeraterne startede godt ud og tog to point i anden ende. Dermed var de først til at indkassere point i kampen.

Men derefter fik kineserne reduceret til 2-1. Da femte ende var overstået, var værtsnationen oppe på siden af Danmark, og det stod lige med stillingen 3-3.

Danskerne fik dog lagt afstand til Kina, og med en stilling på 6-3 tegnede det i højere grad til dansk sejr.

Men værtsnationen havde ikke givet op og i ottende ende fik de igen reduceret - denne gang til 6-4.

Det skulle vise sig at blive endnu mere dramatisk i niende ende, hvor kineserne fik kæmpet sig helt op på siden af de danske kvinder med stillingen 6-6.

I slutningen af tiende ende begyndte det tilmed at ligne, at kineserne kunne hive sejren hjem. Danskerne ramte den forkerte sten i deres næstsidste forsøg.

Men intet var afgjort før sidste sten, der lå hos Danmark. Her leverede de danske kvinder højt niveau, og sejren var rød-hvid.