Dansk landstræner og spillere i infight: - Ikke sikker på, han har kompetencerne

Landstræner Kenneth Rifbjerg er frustreret over, at der ikke er foretaget rokeringer på holdet. De danske spillere forstår ikke frustrationen.

Skulle Danmark have skiftet ud på holdet noget før?

Det spørgsmål har skabt uenighed mellem landstræner Kenneth Rifbjerg Hertsdahl og spillerne på herrernes curlinghold ved OL.

I kampen mod Sverige tidlig tirsdag morgen dansk tid havde reserven Tobias Thune erstattet Kasper Wiksten på holdet. Ifølge landstræneren skulle det være sket meget før - han har dog ingen beføjelser til at gøre det.

- Det er fra politisk side besluttet, at det er et klubhold, der er afsted. Det vil sige, at det er klubholdet, der bestemmer, hvad de vil. Jeg kunne godt tænke mig at gå ind og sige: ”Okay, det har ikke fungeret i de første to-tre kampe. Skal vi gå ind og se, om en rokade kan hjælpe lidt?” Det kunne jeg godt have forestillet mig, vi havde gjort, men det har jeg ingen indflydelse på. Men jeg kan komme med mine inputs, og så kan de vælge, om de vil det eller ej, siger landstræner Kenneth Rifbjerg Hertsdahl til TV 2 SPORT.

- Jeg bliver selvfølgelig frustreret, fordi når det ikke kører i starten, synes jeg, at man skal prøve at lave nogle ting, så man kan komme højere op i rangeringen. Men det er ikke lykkedes, så det er selvfølgelig frustrerende.

- Jeg har sagt det til holdet fra starten. Efter de første par kampe sagde jeg, at jeg synes, vi skal lave rokeringen, og så kan jeg ikke gøre så meget andet end at give de inputs og ting, jeg ser udefra, siger landstræneren.

Kenneth er jo en træner, som vi ikke på noget tidspunkt har valgt at tage med

Henrik Holtermann, dansk curlingspiller

Har ikke selv valgt træner

Denne udmelding fra landstræneren er dog noget, der kommer bag på curlingspilleren Henrik Holtermann. Han forklarer, at landstræneren ikke på noget tidspunkt har ytret sig over for dem, at de skulle skifte ud noget tidligere i turneringen.

- Så jeg vil sige, at det er noget rod at starte med at fortælle det i medierne frem for at sige det til os. Vi har altid snakket om, at Thune skulle ind og have en kamp. Hvis man er med på det her niveau som reserve, er det, fordi man har niveauet til at være på banen. Så hvis det ikke fungerer, har man muligheden for at skifte ind. Det overrasker mig lidt, fordi han (landstræneren, red.) har i hvert fald ikke ytret, at Tobias skulle komme ind noget før, siger Holtermann til TV 2 SPORT.

- Kenneth er jo en træner, som vi ikke på noget tidspunkt har valgt at tage med. Han er en, forbundet har tvunget os til at have med. Det er ikke en træner, vi selv har valgt.

Er I glade for at have ham med?

- Det, synes jeg, er et svært spørgsmål at svare på. Kenneth er en rigtig hyggelig fyr, men på nuværende tidspunkt er jeg ikke sikker på, at han har kompetencerne til at sidde i den stilling, som han er i, siger Holtermann.

- Jeg ved ikke, om Kenneth har det faglige niveau til eventuelt at skulle udtage spillere i fremtiden. Men det er jo en beslutning, forbundet skal tage og ikke mig. Han prøver, men jeg synes ikke helt, at han altid tilbyder det, holdet har brug for.

- Jeg savner noget mere seriøsitet og savner, at han er der lidt mere for holdet og gør, hvad vi har brug for. Det savner vi nogle gange, siger curlingdanskeren.

Landstræner Kenneth Rifbjerg Hertsdahl er frustreret over, at Danmark ikke har skiftet ud noget før. De danske spillere forstår ikke frustrationen. Video: TV 2 Sport

Wiksten har ikke spillet sig af

Landstræner Kenneth Rifbjerg Hertsdahl luftede for første gang sin frustration efter sejren over Norge og gentog efter nederlaget til Sverige tirsdag morgen.

Ifølge Henrik Holtermann er det et mærkelig tidspunkt at komme med ”kritikken” på.

- Jeg synes lidt, at det er noget fis. Jeg synes ikke, at det er det, vi skal bruge krudt på nu. Vi har to kampe tilbage, som vi skal have en sejr i, siger Holtermann.

- Jeg kan godt forstå, at man tænker, at vi skulle have prøvet at skifte ud før. Men vi er også nødt til at se på, hvad vi har øvet hjemmefra, og hvad vi har haft af muligheder for at træne. Vi har primært trænet og spillet kampe med Kasper. Det er der, meget af vores rutine ligger. Thune kan sagtens komme ind på holdet og gøre det godt - det så vi også i dag - men vi har ikke fået trænet lige så meget med ham, som med Kasper.

Henrik Holtermann, Mikkel Krause og Mads Nørgaard spiller til dagligt på samme klubhold under Team Krause. Det er dem, der tog beslutningen om, at Tobias Thune skulle have spilletid mod Sverige.

Fra den kommende sæson bliver reglen ændret, så det ikke er hovedparten af en klub, der bliver sendt afsted, men udtages af en landstræner, hvilket man også ser i andre sportsgrene.

Forstår problematik

Danmark tabte de første fem kampe ved OL, inden det blev til en sejr over Norge i den sjette kamp.

Skipper Mikkel Krause kan måske godt forstå, hvis man udefra ikke forstår, hvorfor Danmark netop ikke har skiftet ud.

- Jeg kan godt se idéen i at gøre noget for at få sejren i hus. Men vi har trænet og spillet mange kampe med Kasper, som på ingen måde har gjort noget her ved OL for at spille sig af holdet.

- Tobias har været med hele vejen og har gjort et kæmpe stykke arbejde ude på bænken. Og det skulle honoreres, synes vi. Og nu er vi ude af et slutspil, så hvorfor ikke give ham muligheden for at få smagt lidt på det, siger Mikkel Krause.

Tobias Thune var kun med i kampen mod Sverige. Kasper Wiksten er tilbage på holdet i kampen mod Italien, der bliver spillet onsdag morgen. Den kamp kan du se på TV 2 og TV 2 PLAY fra klokken 7.00.

Med kun én sejr er Danmark sidst i OL-gruppen og har ikke mulighed for at avancere.

Sagen er lukket, siger landstræner

Landstræneren har tirsdag aften dansk tid forholdt sig til kritikken fra spillerne. Han siger, at de nu har set hinanden i øjnene.

- Vi har fået talt igennem på holdet og lukket sagen. Vi har drøftet det internt og sat en streg i sandet. Nu vil vi fokusere på vores to sidste kampe. Sagen bunder i misforståelser om, hvad der er sagt, skriver Kenneth Rifbjerg til TV 2 SPORT.

Tobias Thune har ifølge landstræneren ikke ønsket at kommentere sagen.