Vinter-OL

Uroen ulmer på dansk landshold - og det er bestemt ikke holdbart, siger formand

Henrik Christoffersen, der er bestyrelsesformand i Dansk Curling Forbund, er skuffet over landstrænerens ageren.

Der er røre i dansk herrecurling.

Sagen blev åbnet tirsdag, da landstræner Kenneth Rifbjerg Hertsdahl udtrykte sin utilfredshed med, at der ikke er blevet skiftet ud på det danske hold under vinter-OL i tide. Landstræneren har ikke selv beføjelser til det.

Hurtigt blev der svaret igen. Henrik Holtermann satte spørgsmålstegn ved hans evner som landstræner, da det lød: "... på nuværende tidspunkt er jeg ikke sikker på, han har kompetencerne til at sidde i den stilling, som han er i".

TV 2 SPORT har siden talt med Henrik Christoffersen, der er bestyrelsesformand i Dansk Curling Forbund. Han har forståelse for spillernes ageren i sagen.

- Jeg kan godt forstå spillernes reaktion. Det kan jeg. Det skal vi lytte til, når de kommer hjem, for det er ikke nu, den debat skal køre omkring landstrænerens kompetencer. Det må vi tage, når de kommer hjem, siger formanden, inden han fortsætter:

- Det er bestemt ikke holdbart, at der er ikke er respekt mellem landstræneren og spillerne.

Det danske hold har kvalificeret sig som klubhold og har derfor ikke Kenneth Rifbjerg Hertsdahl som træner til daglig. Han er udpeget af forbundet.

Skuffet over diskussion i medierne

Spillerne brugte også anledningen til at nævne, at de ikke har hørt nogen ønsker fra landstræneren om en eventuel udskiftning.

Jeg er skuffet over, at landstræneren går ud med sådan en melding

Henrik Christoffersen, bestyrelsesformand i Dansk Curling Forbund

Omdrejningspunktet er Kasper Wiksten, som da også blev skiftet med Tobias Thune i kampen mod Sverige tidlig tirsdag morgen dansk tid. Thune er reserve, men landstræneren mente, at han skulle være skiftet ind før i turneringen, når tingene ikke fungerede.

Henrik Christoffersen er mest af alt ærgerlig over, at diskussionen skal foregå i medierne.

- Det min klare holdning, at kritik – hvad end det går den ene eller anden vej – ikke er noget, der skal foregå gennem medierne. Det skal foregå direkte mellem de parter, der er involveret. Der bliver jeg egentlig også lidt skuffet over, at der kommer sådan en udmelding, uden man har snakket sammen om det først.

Så er du vel skuffet over din landstræner?

- Ja, det er jeg faktisk. Jeg er skuffet over, at han går ud med sådan en melding. Men det er nok et tegn på, at han har nogle frustrationer. Der ligger noget dybere i det, og vi selvfølgelig evaluere på, hvad der gør, at sådan en konflikt pludselig bliver skabt, lyder det fra bestyrelsesformanden.

Freder landstræneren, men ...

I Dansk Curling Forbund er de i øjeblikket i gang med at få etableret et elitegrundlag. Skåret ind til benet handler det om:

  • Hvad er spillernes opgaver?
  • Hvad er landstrænerens opgaver?
  • Hvad er forbundets opgaver?

Det gør bare timingen endnu mere ærgerlig, understreger Henrik Christoffersen, der samtidig ikke har tænkt sig at fyre sin landstræner.

- Det er selvfølgelig en personalesag, som jeg af gode grunde ikke rigtig kan sige så meget om. Men mit udgangspunkt er, at man selvfølgelig har lov til at være kritisk. Det er trods alt ikke diktatur. At han er kritisk – eller, at han skuffer mig, har ikke noget at sige i forhold til hans fremtid i forbundet. Ikke som enkeltstående tilfælde.

Alligevel understreger han, at der skal ske ændringer, når holdet kommer hjem fra legene i Beijing.

- Det er klart, at vi ikke kan have en situation, hvor spillerne ikke har tillid til, at landstræneren har de rigtig kompetencer.

- Tilsvarende kan vi heller ikke have en situation, hvor landstræneren ikke føler, han kan få det ud af spillerne, som han gerne vil. Og hvor han ikke har beføjelser til at træffe de beslutninger, der skal til, for at vi kan opnå de bedste resultater.

Indkalder til møde

I Dansk Curling Forbund kommer der derfor til at være et møde, når curlingherrerne vender hjem fra Kina. Henrik Christoffersen ønsker at komme til bunds i sagen.

- Vi har ikke indkaldt til det endnu, men jeg tænker, at vi holder et fælles møde, hvor vi skal have gennemgået alt, hvad der er. Lige fra forberedelser til OL. Vi skal evaluere hele det forløb.

- Jeg tror, der ligger noget kommunikativt, som ikke har været godt nok. Når man ikke taler sammen, bliver alting væsentlig sværere, end det behøver at være, siger formanden.

Danmark har ikke mulighed for at avancere til semfinalen efter en række nederlag.