Vinter-OL

Danskerne hylder unik amerikaner, der gør alt for at skille sig ud

Matt Hamilton går efter at skaffe USA’s anden OL-guldmedalje i curling i streg, og hvis han kan samle ind til velgørenhed samtidig, er drømmen opfyldt

Hans lange, brune hår svæver vandret i luften, imens han knælende glider hen ad isen.

Der mangler næsten kun et stykke klassisk musik som underlægning, før det bliver fuldstændig graciøst.

32-årige Matt Hamilton fanger alles blikke og interesse, når han tørner ud for det amerikanske curlinghold ved OL. Han ligner nemlig ikke enhver anden curlingspiller.

Med sit lange hår, tatoveringer, overskæg og speciallavede sko, gør han faktisk alt for, at der ikke er nogen som ham. Det er der en større mening bag, for jo mere han kommer i fokus, jo flere penge bliver der også indsamlet til den velgørenhedsorganisation, som han samarbejder med.

- Jeg arbejder med en velgørenhedsorganisation, der hedder Stache Strong, der arbejder med og undersøger hjernekræft. De rakte ud til mig efter det sidste OL. Kræft har virkelig påvirket alle mennesker på en eller anden måde, og det var en mulighed for, at jeg kunne give noget tilbage, efter at jeg har fået så meget fra sporten, siger Matt Hamilton til TV 2 SPORT.

- Så jeg donerer mit hår efter OL. Det ryger af og skal gå til parykker til børn, der har kræft.

Stache Strong har indsamlet næsten ti millioner kroner til glioblastoma, der er en aggressiv form for hjernekræft.

Er gået viralt

Og man må sige, at Matt Hamilton har fået den opmærksomhed, som han søgte.

På sociale medier er det postet adskillige billeder af den særprægede amerikaner, hvor han er i aktion på isen, imens hans historie er beskrevet i alverdens medier. Han er med andre ord gået viralt.

Tilbage i Danmark er du også gået en lille smule viralt…

- Åh nej. Haha, udbryder Matt Hamilton til TV 2 SPORT, hvorefter han sætter ord på al virakken.

- Jeg har fået en del beskeder fra personer fra lande, hvor jeg ikke forstår sproget. Så jeg har spurgt andre for at få oversat nogle opslag på sociale medier, når de har sendt det til mig. Det ser ud til, at det kun er positivt, og at alle har det sjovt med det.

- Jeg tager ikke tingene så tungt, så jeg kan lide alle de forskellige jokes, og det er sjovt at være i rampelyset. Hvis det øger opmærksomheden omkring den velgørenhed, jeg arbejder for, så er det godt. Det er altid godt at være unik, fordi det får dig til at føle dig speciel. At jeg kan have det sjovt og være venner med mange af spillerne, er fantastisk, siger Hamilton.

USA sikrede sig en plads i OL-semifinalen med en sejr over Danmark torsdag morgen dansk tid. I semifinalen skal til møde briterne.

- Jeg synes, at vi har en god chance for medaljer, og så vi kommer til at give den alt.

Du kan se OL-semifinalen på TV 2 og TV 2 PLAY.

Han er en skidedejlig dreng for at sige det mildt

Mads Nørgaard, dansk curlingspiller

Stor inspiration fra søsteren

Matt Hamiltons søster, Becca, der kun er et år yngre end ham, har konkurreret for det amerikanske kvindehold under OL 2022. De har dog også spillet sammen i mixed doublen i PyeongChang i 2018, hvor de sluttede på en sjetteplads.

Og hun har haft en særlig rolle at spille i forhold til, hvor Matt Hamilton er nu.

- Hun har haft den største indflydelse på min karriere. Jeg er et stort konkurrencemenneske, og da hun startede, vidste jeg, at jeg skulle blive bedre, så jeg kunne blive foran hende. Hun fik mig til at redefinere og skærpe mit spil, til hvor det er nu. Jeg skylder hende meget for den succes, jeg har, siger han ifølge olympics.com.

Danskerne hylder Matt Hamilton

Mads Nørgaard

Dansk vicespiller

- Han er en sjov fyr, og der er gang i ham. Han er faktisk virkelig, virkelig sjov. Vi snakker jo lidt inden kampene, og der er ikke mikrofon på, så man kan ikke høre, hvad der bliver sagt. Han er en skidedejlig dreng for at sige det mildt.

- Han sætter en helt masse fokus (på sporten, red.) og laver en masse velgørenhedsarbejde i USA. Det skaber en masse omtale og trækker folk til, så det er rigtig vigtigt at have de typer.

Mikkel Krause

Dansk skipper

- Han er en utrolig farverig person. Man kan altid høre ham, når han render rundt i hallen. Han er bare synlig hele tiden og en superflink fyr. Der er så meget positiv energi, at man næsten ikke tror, at det er muligt

Henrik Holtermann

Dansk curlingspiller

- Han er en fantastisk fyr. Han er en mand, der altid bare laver gode jokes og får stemningen op. På trods af at han er en modstander, kan man faktisk godt hygge med ham på banen også. Man kan stikke lidt til hinanden før kampene og i pausen. Han er en fantastisk fyr og har rigtig gode værdier.

- Han donerer til et godt formål, og det er kæmpestort af ham.