Curling

Klipper håret for godt formål

Den amerikanske curlingspiller Matt Hamilton har doneret sit lange hår til kræftramte børn.

Til vinter-OL i februar var han svær ikke at lægge mærke til med sit lange mørke hår, overskæg og tatoveringer, men det er nok de færreste, der ville genkende den opsigtsvækkende amerikanske curlingspiller, hvis de gik forbi ham i dag.

Nu er det lange hår nemlig faldet, så det kan blive til parykker til kræftramte børn.

- Det er en mulighed for at give noget selvværd til et barn, der gennemgår kemo og hårtab. Det er et selvtillidsboost, og forhåbentligt kan vi gøre nogens liv en smule lettere, siger Hamilton efter at have doneret sine lange lokker til den velgørende organisation Wigs for Kids.

Klipningen var den første i mere end tre år for Hamilton, der nu skal vænne sig til en hårpragt, der er mere end 30 centimeter kortere. Det virker dog ikke til at genere den 32-årige amerikaner.

- Det er bare hår. Det vokser ud igen, lyder det fra en nu korthåret Matt Hamilton ifølge det Millwaukee-baserede CBS58.

Gik viralt under OL

Under OL tidligere på året flød internettet nærmest over med kommentarer om den karakteristiske amerikaner, der endte med en fjerdeplads sammen med sit hold.

- Jeg har fået en del beskeder fra personer fra lande, hvor jeg ikke forstår sproget. Så jeg har spurgt andre for at få oversat nogle opslag på sociale medier, når de har sendt det til mig. Det ser ud til, at det kun er positivt, og at alle har det sjovt med det, sagde Hamilton dengang til TV 2 SPORT, hvor han også gjorde det klart, at der var en større mening bag hans look.

- Jeg kan lide alle de forskellige jokes, og det er sjovt at være i rampelyset. Hvis det øger opmærksomheden omkring den velgørenhed, jeg arbejder for, så er det godt.

Matt Hamilton arbejder for organisationen Stache Strong, der har til formål at skaffe midler til forskning i hjernekræft.

Han mistede ifølge CBS58 selv sin onkel til netop dén kræfttype under OL i 2018, hvor han og USA vandt guld, og han er glad for at kunne øge opmærksomheden - på sin egen lille måde:

- Hjernekræft og alle andre former for kræft stinker, så enhver måde, jeg kan biddrage, er god for mig, siger Hamilton.

Og den store opmærksomhed omkring Hamiltons person - og især hans hårpragt - ser ud til at have haft en positiv effekt.

Stache Strong har i skrivende stund samlet mere end millioner kroner ind til forskning i hjernekræft.