Curling

Perfekt forberedelse giver eufori til EM

Det danske hold har udviklet sig siden OL og spiller godt ved EM.

Danmarks curlingkvinder fortsætter med at gøre rent bord ved curling-EM i den svenske by Østersund.

Mandag aften gik det ud over de nærmeste bejlere til førstepladsen i det indledende spil, Italien, som gav op efter kun syv ender, da Danmark førte 9-2.

De har spillet stabilt i hele turneringen og går ikke i panik, når de kommer bagud

Lars Vilandt, TV 2 SPORTs curlingekspert

Da TV2 SPORT fangede skipper Madeleine Dupont umiddelbart efter kampen og sagde tillykke med sejren, blev hun også forholdt, hvorfor det blev så sikker en gevinst. Her faldt svaret prompte og med stor selvtillid:

- Tak, tak! Fordi vi spillede fantastisk - og de missede en del.

Og det må man sige, at det italienske hold - anført af den olympiske guldmedaljevinder i parmix Stefania Constantini - gjorde, men efter et sikkert 3-0-udlæg i første ende satte det danske hold sig også på kampen fra start.

Det er ikke helt tilfældigt, at det danske hold slår fra sig i det svenske. Efter en måske lidt skuffende niendeplads til OL, forblev holdet intakt, og det faktum - krydret med en gammel kending i kulissen i form af curlingforbundets nye sportschef, Ulrik Schmidt - har holdet udviklet henover året.

- Jeg tror, vi har forberedt os helt optimalt med turneringer, træninger og ikke mindst mentalt, og så har vi et fremragende samarbejde med vores danske coach, Ulrik, og vores svenske coach.

Skal kun være nervøse for Tyskland

Den svenske coach er ikke hvem som helst. Peja Lindholm bor til dagligt i Østersund og har sagt ja til at hjælpe det danske hold til EM. Han er en levende legende i curlingsporten og blev i sin storhedstid udråbt som den bedste europæiske skipper i curlingsporten.

TV2 SPORTs curling ekspert Lars Vilandt ser også lyst på de danske muligheder.

- De har spillet stabilt i hele turneringen og går ikke i panik, når de kommer bagud. De topper statistiklisten, og så har Madeleine og Denise sindssygt meget erfaring med sig, som de "unge" spillere kan læne sig op ad.

Dagen blev i øvrigt indledt med en sejr over Schweiz. Et hold, som Madeleine Dupont aldrig før har slået. Schweizerne gav op inden 10. ende ved stillingen 9-3.

Men selvom der stadig resterer tre kampe, er Madeleine Dupont ikke i tvivl om, at det netop er schweizerne, som kan blive den største trussel for danskerne.

Der restere stadig tre kampe i det indledende spil, hvor de fire bedste går i semifinalerne. Tirsdag klokken 14.00 møder Danmark Tyrkiet, som kun har spillet sig til to sejre hidtil i turneringen. Dernæst følger Letland, mens Danmark slutter af mod Tyskland.

- På papiret er det kun Tyskland, som vi skal være nervøse for. De tog bronze ved sidste års EM, fastslår Lars Vilandt og slutter med denne optimistiske melding:

- Men jeg synes, at pigerne stråler af selvtillid, og som man siger sejre avler selvtillid.