Curling

Danmark brænder isen af ved EM

De danske curlingkvinder fortsætter med at imponere ved EM i Østersund.

Selvom skipper Madeleine Duponts hold allerede inden den sidste indledende kamp var sikre på at slutte grundspillet som nummer et, så gav de EM-bronzevinderne en ordentlig øretæve, da naboerne i syd blev slået med hele 12-3.

Det selvom tyskerne med en sejr kunne have spillet sig i semifinalerne. Men Madeleine Dupont tvang modstanderne til at satse i niende ende og stjal en femmer og afgjorde dysten.

TV 2 SPORT fangede Madeleine Dupont for at få en forklaring på den nærmest uhørte afgørelse af opgøret.

- De satser alt, og det gik galt. Så sker der vilde ting, når hold satser, forklarer en næsten ydmyg dansk skipper, som fortsætter:

- Vi presser på og spiller stort set fejlfrit, så de fik ikke mange ben til jorden.

Ekspert er imponeret

TV 2 SPORTs curlingekspert Lars Vilandt var også imponeret over det danske holds flotte 'steal' i kampen mod Tyskland.

- Det er ikke så tit, det sker, at man stjæler en femmer, men kvinderne spillede en superkamp. Igen er der ingen panik, selvom de kommer bagud 0-2 efter de første to ender, forklarer Lars Vilandt.

Med tyskernes nederlag fik Skotland med en sejr spillet sig op på grundspillets fjerdeplads, og dermed bliver de Danmarks modstander i semifinalen.

Skotland er forsvarende olympiske mestre fra vinterens OL, men holdet, som skotterne stiller med, er et nyt og uprøvet hold.

Det udnyttede Danmark til at slå skotterne relativt sikkert i det indledende opgør med 11-6 tidligere i turneringen, og det momentum skal Danmark udnytte i torsdagens semifinale.

- De kom videre ved noget nær et lykketræf, så de må være rimelig oppe at køre over overhovedet at skulle spille. Så jeg tror virkelig på, at vi kan slå dem på erfaring, siger Madeleine Dupont og fortsætter:

- Det bliver en kamp, hvor vi skal gøre meget mere af det, vi har gjort hele ugen. Vi skal holde fast i at have det sjovt og hygge os – så følger resultatet med, slutter Madeleine Dupont fra det svenske.

Tror på en dansk sejr

TV 2 SPORTs curlingekspert ser også gode danske muligheder i semifinalen.

- Igennem turneringen har Danmark spillet mere stabilt, men nu er det en ny turnering, hvor Danmark skal ride videre på bølgen og tage det gode spil fra kampen mod Tyskland med ind i semifinalen.

- Skotland er et forholdsvis ungt hold, hvorimod Danmark har spillet sammen de sidste par år ved flere store mesterskaber, hvilket jeg ser som en fordel. Tilbage i 2007 vandt Madeleine Dupont og Denise Dupont VM-sølv, så de har prøvet at stå i de store kampe før, slutter Lars Vilandt.

Madeleine Dupont og resten af det danske hold er klar allerede kl. 16.00 torsdag til semifinaleopgøret mod Skotland.