Cykling

Jörg Jaksche vil lette hjertet

Den tidligere CSC-rytter Jörg Jaksche er klar til at stå frem og give sin version af de doping-problemer, som har hærget cykelsporten. Det oplyser tyskerens advokat fredag aften.

30-årige Jaksche, der er mistænkt i Operacion Puerto skandalen og af samme grund suspenderet af sit hold, Tin-koff, vil i første omgang tale med det tyske magasin Der Spiegel.

"Jörg vil ikke kun indrømme, at han selv tog doping, men han vil belyse, hvad der i virkeligheden finder sted i feltet og hvem de vigtigste hovedpersoner er, når det kommer til doping", siger Jaksches advokat Michael Lehner.

Derefter vil han stille sig til rådig-hed med svar på de spørgsmål, det in-ternationale anti-doping agentur og UCI måtte have.

Jaksche, der er bosat i Østrig, blev sammen med sin amerikanske holdkammerat, en anden tidligere CSC'er Tyler Hamilton, suspenderet kort før starten på årets Giro d'Italia.

I 2004 blev hans meget korte ophold hos CSC afbrut af uforklarlige årsager, efter at han havde indledt sæsonen med at vinde Paris-Nice og Middelhavet Rundt.

Året efter blev han som Liberty Seguros-rytter nummer 16 i Tour de France.