Cykling

Danske Team Capinordic lukker

Danmarks gennem tiderne mest vindende cykelhold, Team Capinordic, lukker ved årets udgang. Det fortæller flere af holdets ledende figurer mandag til tv2.dk.

Teamets hovedsponsor, finanskoncernen Capinordic, har på grund af finanskri-sen valgt at trække sit sponsorat trods en treårig aftale, og dermed er både ryttere og alle andre omkring holdet fyret efter indeværende sæson.

"Jeg er meget ked af det for mit eget vedkommende, men selvfølgelig også på holdets vegne," siger sportsdirektør Tom Breschel til tv2.dk.

"Vi har været med til at sætte normen for dansk cykelsport gennem de sidste otte år, så det er død-hamrende ær-gerligt. Det vil være skrækkeligt, hvis hele det grundarbejde vi har lavet i forbindelse med talentudvik-lingen i Danmark, ikke kommer til at fortsætte," pointerer sportsdirektøren.

Finanskoncernen afrundede i sidste uge regnskabet for det seneste halve år - et regnskab, der ifølge Tom Breschel gav et underskud på mere end en halv milliard kroner. Derfor håber hold-ejer Søren Svenningsen nu, at det vil være muligt at finde en ny hovedspon-sor, som kan redde det danske hold.

"Jeg ved, at det er op af bakke, da mange virksomheder fortsat er presse-de, men jeg håber naturligvis på, at der fortsat findes virksomhedsledere, som kan se det unikke i at blive branded via et cykelhold. Og vi har gennem alle årene leveret varen, så i modsætning til så meget andet i disse tider, så er en investering i vores cykelhold nok det tætteste, man kommer på en garanti for succes," siger Søren Svenningsen og tilføjer:

"Det vil være super ærgerligt, at alt det arbejde og energi, som hele holdet bag har lagt i projektet igennem årene, nu skal forsvinde op i den blå himmel. Det fortjener hverken vores dygtige medarbejdere og ryttere, eller alle de fantastiske sponsorer og samarbejdspartere, som fortsat bakker op omkring holdet. Hovedparten af sponsorerne har aftaler, der løber frem til 2011 - så hele 'setuppet' er ellers klar."

Team Capinordic har i indeværende sæson vundet 40 løb - heriblandt ungdomsudgaven af Liége-Bastogne-Liége.