Cykling

Sprinterkrig brudt ud på Columbia

Selvom tyskeren André Greipel ved det netop overståede Tour Down Under viste, at han hører til blandt den absolutte verdenselite, så står han stadig i skyggen af supersprinteren Mark Cavendish hos holdet Team Columbia-HTC.

Greipel håber derfor, at Cavendish forlader det amerikanske cykelhold, så han selv kan sætte sig på tronen som spurtkonge.

"Det ville være den mest gunstige løsning for alle. Selvfølgelig ville jeg meget gerne se mig selv som Team Columbia-HTC's sprinter nummer et," siger Greipel ifølge feltet.dk og håber således at vælte Cavendish af pinden.

Holm: Cavendish nr. 1

Holdets danske sportsdirektør Brian Holm tager dog situationen med ophøjet ro og ser ikke nogen grund til bekymring - tværtimod.

"Det havde været mere underligt, hvis han sagde det modsatte. Det er klart, at det ville være nemmere for Greipel at vinde etaper i Tour de France, hvis Cavendish kørte for et andet hold. Men Cavendish er nummer et hos os og sådan er det," siger Brian Holm til tv2.dk og sammenligner de to ryttere.

"Mark er bedre til at placere sig. Greipel kan træde lidt flere watt, men er så til gengæld også lidt større. Men statistikkerne lyver ikke. Cavendish er den bedste. Om Cavendish så havde kørt for Glud og Marstrand, så havde han vundet alligevel," mener Brian Holm om Cavendish, der imponerede alt og alle og vandt hele seks etaper i Tour de France 2009.