Vuelta a España

Riis: Lad bare O'Grady lyve

Hjemsendelsen fra Vuelta a España har fået Stuart O'Gradys sind til at boble af raseri, og det forstår manden bag beslutningen, Bjarne Riis, til fulde.

Men mens både O'Grady og Andy Schleck har forsøgt at nedtone episoden, der handler om indtagelse af alkohol, så holder Riis fast i, at rytterne i den grad har fejlet.

- Jeg kan godt forstå, at han (O'Grady) er skuffet. Men han skal være skuffet over sig selv. Der er ikke så meget at sige til det. Hvis han har lyst til at lyve over for folk, så må han bare gøre det. Men jeg synes ikke, at han skal gøre det over for mig, siger Bjarne Riis til TV 2 Sporten.

Ikke smidt ud for en enkelt øl

Både Schleck og O'Grady har offentligt ytret, at det var indtagelsen af en enkelt øl, der sidste ende tog pippet fra deres danske holdejer, men sådan forholder det sig ikke ifølge Riis.

- Kendsgerningen er, at vi ved, hvad der er foregået, og det ved de også selv. De er ikke i løbet, og det er der en god grund til. Det er klart, at hvis de får en enkelt øl, så bliver de ikke smidt hjem, men vi har nogle regler, og de skal overholdes. Og det har de ikke gjort, understreger Bjarne Riis, der nu vil forsøge at holde fokus på løbet med sine tilbageværende ryttere.

Tror fortsat på Schleck

En af dem er Fränk Schleck, som heller ikke på onsdagens etape, blev noteret for det ønskede resultat. Ikke desto mindre tror Team Saxo Bank-bossen fortsat på den luxembourgske rytter.

- Vi vidste godt, at Fränk lige skulle have en uge eller halvanden til at køre sig ind. Jeg tror, at han kommer stille og roligt. Han har friskheden, og det tror jeg bliver hans styrke til sidst, pointerer Bjarne Riis og fortsætter:

- Der er stadig lang vej endnu, og de værste bjerge har vi ikke kørt for endnu. Den sidste uge bliver hård, og der er mange, der dør. Og jeg tror på, at Fränk kun bliver bedre.