Cykling

Riis regner med Contador i 2011

Den danske holdejer tror fuldt ud og fast på sin holdkaptajns forklaringer om en dårlig bøf. Det afslørede Bjarne Riis i dag overfor den franske sportsavis L'Equipe. Han regner nemlig med den spanske rytter næste år.

- Han tilstedeværelse er meget vigtig. I min verden er han helt sikkert en del af holdet, sige Riis til avisen, og forklarer, at han stoler fuldt ud på Contador.

- Jeg har god grund til at tro på ham. Han inspirerer og indgyder respekt. Alle på holdet kender hans situation og støtter ham. Sæsonen starter snart, og vi skal være klar. Vi regner med, at Contador er vores kaptajn i 2011, siger Riis.

Håber på fair behandling

Skulle det vise sig, at Alberto Contador får en straf, så håber den danske holdejer ikke, at der vil blive en lynchstemning.

- Jeg håber, beslutningen bliver retfærdig. Men bare fordi han får en straf, betyder det ikke at han er skyldig.

Contador selv har netop sendt alle sine argumenter for hans uskyld til den kommission, der skal afgøre hans fremtid. Nu vil spanieren afvente i spænding.

- Jeg vil begrænse min kontakt til medierne, indtil dommen kommer. Det er svært for mig, og en hurtig afgørelse vil være ideel, men det er en kompleks situation. Jeg håber bare, den falder ud til min fordel, siger Contador.