Cykling

Riis ked af skarp rytterkritik

Team Saxo Banks tidligere danske profil Matti Breschel har været ude med kritik af tiden på det danske cykelhold, og det ærgrer holdejer Bjarne Riis.

Breschel har til bladet Idrætsliv sagt, at han i perioder følte, at det sejlede en lille smule bag kulisserne med planlægning og kommunikation, og at Bjarne Riis ikke tog sig nok af det.

- Jeg er ked af at høre, at man ser sådan på det. Jeg er godt klar over, at ikke alt kørte som smurt sidste år, men når det er sagt, så har enhver et ansvar for at være med til at få det bedste ud af tingene, siger Bjarne Riis til sporten.dk.

Har forsøgt sit bedste

Breschel, som er skiftet til hollandske Rabobank, er ikke den eneste, som er ude med kritik af Riis. Også stjernerytteren Fabian Cancellara, som har forladt Riis, brokker sig. Han har til en schweizisk avis sagt, at han ikke længere snakker med Riis, at han "slet ikke følte sig som sig selv, når han var ude med holdet".

- Jeg har forsøgt så godt, jeg kan, at skabe det her hold på den måde, jeg tror på. Hvis folk er utilfredse med det, er det sådan. Det kan jeg ikke gøre så meget ved, siger Bjarne Riis.

Den danske holdejer, som er samlet med sit nye hold på en træningslejr på øen Fuertaventura, tager kritikken til sig.

- Det kigger jeg på og lytter til. Det kan jeg sagtens håndtere. Jeg håber også de folk, der har været her, har lært noget, påpeger han.