Cykling

Æder Contadors bøf-forklaring

Forklaringen om den forgiftede bøf, der har kostet cykelrytteren Alberto Contador en dopingsag, er gledet rent ind hos holdkammeraterne på det danske hold Team Saxo Bank.

- Jeg har på intet tidspunkt mødt tvivl eller spørgsmålstegn omkring min forklaring. Det har nok snarere været det modsatte. Folk viser tillid og forståelse, siger Alberto Contador til B.T.

Den spanske rytter har den seneste uge været sammen med sine nye holdkammerater for første gang på holdets træningslejr på Fuerteventura.

En svær situation

- Det er uden tvivl en speciel og svær situation for mig. Det er ikke sjovt at starte på et helt nyt hold på denne måde, men jeg er sikker på, at sagen falder ud til min fordel, siger Alberto Contador.

Den spanske cykelrytter afgav en dopingtest med spor af det forbudte stof clenbuterol under dette års Tours sidste hviledag.

Siden har antidopingmyndighederne åbnet en sag mod Contador, og spanieren skal i den kommende retssag bevise, at han fik det forbudte stof clenbuterol i kroppen ved et uheld. Contador holder fast i forklaringen om en inficeret bøf.

Hyrer stjerneadvokat

Han har hyret den schweiziske stjerneadvokat Rocco Taminelli, som tidligere har reddet cykelrytteren Franco Pellizotti udømt gennem cykelsportens retslokaler.

- Man har målt et meget lille udsving i mine værdier, og det har man valgt at fokusere alt for meget på. Jeg føler ikke, at det har været retfærdigt at blive hængt ud på denne måde, siger Contador.