Cykling

UCI: Contador-dom trækker ud

Både Alberto Contador og Bjarne Riis havde nok håbet på en lidt hurtigere afgørelse på rytterens bøf-sag, end det har været tilfældet.

Sagen trækker dog ud, og hvis Contador og Riis havde forventet en afgørelse i julegave, så venter de forgæves. I hvert fald understreger præsident i UCI, Pat McQuaid, at der ikke kommer en afgørelse før en gang i 2011.

- Vi har bedt nogle eksperter om at vurdere, om hans forklaring er holdbar. Der kommer ikke en afgørelse før 2011, siger McQuaid til L'Equipe.

Mildere straf?

Noget positivt - set med Saxo-Bank øjne - havde præsidenten dog at sige. For mens han prædiker strengere straffe for stoffer som EPO, så åbner han også for at brug af milde former for doping kan få mere lempelige straffe.

- Der skal være forskel på lette og tunge produkter. EPO er seriøst. Det skal straffes med fire år. Ventolin for eksempel, det kunne være seks eller ni måneder, siger McQuaid.

Tidligere har der været spekuleret i en straf på op til to år for Contador, der altså nu får rakt en reddende hånd fra ganske uventet side.