Cykling

Ny doping-dom bakker Contador op

En dopingfrikendelse af en hollandsk mountainbikerytter er godt nyt for Alberto Contador.

Hollænderen hedder Rudi van Houts, og nøjagtigt som Contador er dopingstoffet clenbuterol fundet i hans blod i forbindelse med en dopingtest.

Men det hollandske cykelforbund har frikendt van Houts, fordi man finder det sandsynligt, at stoffet er kommet ind i kroppen under et træningsophold i Mexico, hvor han hævder at have spist forurenet kød.

"Der var clenbuterol i kroppen på van Houts, og han vidste, at det var ulovligt. Men han bærer ingen skyld," siger Herman Ram fra det hollandske cykelforbunds dopingudvalg.

Samme forklaring som Contador Van Houts' forklaring er den samme, som Alberto Contador har afgivet i forbindelse med sin dopingsag, og det er samme årsag, der er grunden til, at den tyske bordtennisspiller Dimitri Ovcharov er blevet frikendt for doping efter et træningsophold i Kina.

De tre sager adskiller sig dermed ikke væsentligt fra hinanden, når man ser bort fra geografien. I alle tre tilfælde er der også tale om meget små mængder af det ulovlige stof - mellem 30 og 75 picogram.

Den internationale cykelunion UCI kan anke van Houts frikendelse - ligesom man også har frist indtil 24. marts til at anke det spanske cykelforbunds frikendelse af Contador.