Tour de France

Første dopingtilfælde rammer Touren

Katusha Teams russiske cykelrytter Alexandr Kolobnev - der tidligere har kørt for Bjarne Riis - er blevet testet positiv for doping under Tour de France. Det oplyser den internationale cykle union (UCI) ifølge nyhedsbureauet AP.

UCI fortæller ifølge AP, at den positive test stammer fra en urinprøve taget den 6. juli på 5. etape, og at der er tale om stoffet Hydrochlorothiazide.

"Kolobnev har ret til at få foretaget og overvære analysen af en B-prøve," skriver UCI på unionens hjemmeside og meddeler, at unionens regler ikke gør det muligt at suspendere Alexandr Kolobnev på nuværende tidspunkt.

Op til holdet at trække ham ud af løbet

"UCI er dog sikker på, at hans hold vil tage de nødvendige skridt til at gøre en fredfyldt fortsættelse af Tour de France mulig og sørge for, at rytteren får mulighed for at forberede sit forsvar inden for den tidsramme, som reglerne giver."

"Det giver ham fire dage til at få en B-prøve analyseret," meddeler UCI.

Kolobnev kørte for Bjarne Riis' Team CSC i årene 2007 til 2009, hvorefter han skiftede til Katusha Team. I 2009 vandt han sølv i linjeløbet ved VM på landevej. Alexandr Kolobnev ligger nummer 69 i den samlede stilling i dette års udgave af verdens hårdeste etapeløb over tyve minutter efter førende Thomas Voeckler.