Tour de France

Kyllingen revser Tourens danskere

Danmarks fem repræsentanter i dette års Tour de France-felt har ikke gjort det godt nok.

Det mener Michael Rasmussen, som føler, at danskerne Jakob Fuglsang, Chris Anker Sørensen, Nicki Sørensen, Brian Vandborg og Lars Bak ikke udnytter mulighederne for at skabe noget stort.

"Kyllingen" havde forud for Touren størst forventninger til Leopard Treks Jakob Fuglsang, men de er bestemt ikke blevet indfriet.

Har ikke slået til

"Han er den største skuffelse. Han havde kørt stærkt inden, han havde fået flot placering i Tour de Suisse og slap så godt igennem den første uge, at der lå en ret fri rolle til ham. Men han har ikke slået til, skriver Michael Rasmussen i sin klumme i BT.

Heller ikke Chris Anker Sørensen fra Saxo Bank-Sungard får roser med på vejen, men det skyldes primært, at hans kaptajn, Alberto Contador, ikke har kørt godt.

"Han kører som forventet, men i total anonymitet, fordi hans kaptajn kører i anonymitet, lyder det fra Michael Rasmussen.

Chris Anker Sørensens to danske holdkammerater på Saxo Bank-Sungard er heller ikke nogen stor oplevelse, mener "Kyllingen".

Usynlige danskere

"Nicki Sørensen har kørt en meget anonym Tour, men det hænger igen sammen med kaptajnen. Han kører sikkert og henter en masse vandflasker og får holdt Contador til.

"Brian Vandborgs rolle er også usynlig. For han har ikke albuerne - og karakteren - til at skabe plads om sig, som Tosatto kan. Derfor ender det tit med, at han sidder og blomstrer for sig selv nede i bunden af feltet.

Tourens sidste dansker, HTC-Highroads Lars Bak, har dog kørt et godkendt løb indtil videre, skriver Michael Rasmussen.

Bak er bedst

"Han har på én gang det nemmeste og det mest utaknemmelige job. Der er plads oppe foran, for der er ikke ret mange, der har lyst til at føre. Han har gjort det fantastisk deroppe og har stor andel i alle de Cavendish-sejre, der har været."

"Han har kørt den bedste Tour og har nået de succeskriterier, der blev opstillet."