Tour de France

Jakob Fuglsang kan kvitte Touren

Tour de France som hjælperytter eller Giro d'Italia som kaptajn? Valget er ikke umiddelbart svært for Jakob Fuglsang, som foretrækker sidstnævnte mulighed, hvis han selv kan bestemme.

"Det er vigtigere at blive kaptajn i Giroen end at køre Tour som hjælperytter," siger Jakob Fuglsang til DR Sporten.

Den nuværende Leopard Trek-rytter peger - foruden det italienske etapeløb - på OL i London som et af de helt store mål for næste sæson.

"I første omgang er det Lombardiet Rundt og så Giroen, men det er klart, at OL også vil være et mål. Hvis ikke jeg kører Touren, så kan jeg forberede mig til enkeltstarten," siger Fuglsang.

Ikke "Tour" i den

Danskeren, der ikke havde mange succesoplevelser ved dette års Tour de France, hvor han døjede med en skade, regner med at fortsætte på samme hold som Andy og Fränk Schleck, selvom Leopard Trek bliver fusioneret med Radioshack næste år.

Det nye hold kommer til at hedde Radioshack-Nissan-Trek.

"Alt tyder på, at de gerne vil beholde mig, så vi skal have en snak i nærmeste fremtid, så må vi se hvilke planer, vi kan få lagt," siger Jakob Fuglsang, som snart skal mødes med sportsdirektør Johan Bruyneel.

Fuglsang fortæller, at opløsningen af luxembourgske Leopard Trek ikke betyder det store for ham.

"Det har ikke påvirket mig. Der er hold, som henvender sig til mig, så jeg er godt klar over, at jeg har et sted at køre i modsætning til flere af mine holdkammerater, som har fået at vide, at de skal finde et andet hold," siger Jakob Fuglsang.