Giro d'Italia

Vild Giro forbløffer Fuglsang

Der venter rytterne en kolossal udfordring på næstsidste etape af næste års Giro d'Italia med 218 kilo-meter i stejle bjerge, og den udmel-ding fra arrangørerne overrasker Jakob Fuglsang.

"Jeg synes, der var nogen, der sagde, at Giroen skulle være nem til næste år? Jeg havde hellere set, at det havde været mere menneskeligt, og uden så vigtig en etape så sent i løbet," siger Jakob Fuglsang.

Etapen byder på cirka 5900 højdemeter, hvilket er særdeles mange i sammenligning med en typisk bjergetape.

Sen afgørelse en tendens

Den frygtede dag slutter på toppen af Stelvio i 2758 meters høje, som er det højeste punkt, Giroen nogensinde har været i.

Men selvom den danske Leopard Trek-rytter havde håbet på en anden afslutning, ser han en tendens hos arrangørerne.

"Det kan vende op og ned på alt, når den ligger så sent i løbet, og det lyder lidt ekstremt, men det er nok lidt derhen, de gerne vil i de store etapeløb efterhånden, at det skal være så ekstremt som muligt," siger Fuglsang.

Satser på top 5

Selvom Jakob Fuglsangs fremtidsplaner endnu ikke er fastlagt, har han en ambition om at køre Giro d'Italia næste år.

"Hvis jeg forbereder mig 100 procent, og hvis Giroen bliver målet, så vil jeg umiddelbart forvente af mig selv, at jeg skal ligge omkring en top-5, hvis der virkelig vil være noget ved det."

"Nu var det lige ved og næsten, at det blev den top-10 i Vueltaen, jeg havde håbet på. Men det kommer også meget an på ruten, og hvor meget enkeltstart der er i Giroen," siger Jakob Fuglsang.

Danskeren blev nummer 11 i årets Vuelta a España, og han kørte som kun den anden dansker nogensinde en dag i løbets førertrøje.

Giroens svære næstsidste etape bliver kørt lørdag 26. maj. Løbet starter i Danmark.