Cykling

Riis-rytter fik god OL-optakt

Michael Mørkøv var, inden han begyndte på Bjarne Riis' cykelhold, blandt de bedste ryttere i verden på banen. Det vidner hans OL-sølvmedalje og VM-guldmedalje om.

Torsdag aften var landevejsrytteren igen tilbage på banen, da han vandt det danske mesterskab i Omnium. Mørkøv er tilbage på banen med en helt klar mission.

"Det er med henblik på OL til næste år, hvor jeg rigtig gerne vil deltage på 4000-meter-holdet og i næste uge kører vi europamesterskaberne i holdløb, hvor jeg deltager og så er det her en rigtig god forberedelse," siger Michael Mørkøv til sporten.tv2.dk.

"Jeg var med til at vinde en sølvmedalje sidst i 4000-meter-holdløb og derfor vil jeg gerne tilbage og forsvare den."

Vil gerne kombinere landevej med banen

I denne sæson har Michael Mørkøv kørt VM for Danmark, Giro d'Italia for Saxo Bank-SunGard og snuppet den samlede tredjeplads i Post Danmark Rundt. Banesporten har dog en helt særlig plads i hjertet hos cykelrytteren.

"Det er jo her, jeg har vundet mine medaljer og det er klart, at førsteprioriteten er landevejen om sommeren, hvor jeg kører for Saxo Bank-SunGard, men hvis jeg kan kombinere det med lidt bane ind i mellem, så det er en rigtig god gevinst for mig," fortæller Michael Mørkøv til sporten.tv2.dk.

Michael Mørkøv havde, før tordagens DM-løb, ikke kørt et individuelt DM på bane siden 2008, hvor han snuppede tre guldmedaljer.