Giro d'Italia

Fuglsangs ambition: På podiet

Jakob Fuglsang tror på sine egne muligheder i Giro d'Italia, når danskeren næste år bliver kaptajn for det nye fusionshold Radioshack-Nissan.

Det fortæller den danske cykelrytter til DR Sporten, efter at ruten for 2012 blev offentliggjort søndag.

"Jeg tror på, at jeg kan gå rigtig langt, hvis jeg forbereder mig ordentligt, og hvis alt spiller. Jeg håber at slutte rigtig langt oppe."

"Umiddelbart er mit mål at slutte på podiet, men det er tidligt at melde ud allerede nu," siger Jakob Fuglsang til DR Sporten.

Har prøvet rollen

Danskeren var tidligere i år kaptajn under Vuelta a Espana, hvor han sluttede på 11.-pladsen efter et par mindre gode dage i bjergene. Næste års Giro-rute passer ham bedre.

"Umiddelbart er den nemmere, uden at jeg har nærstuderet den. Men der er nogle hårde bjergetaper med stigningsprocenter op til 22, så det er modbydeligt. Men i forhold til Vueltaen er det mere humant, fortæller Jakob Fuglsang, der føler, at han har fået vist sig potentiale i det spanske etapeløb.

"En af de vigtigste erfaringer er, at jeg viste, jeg har potentialet til at køre med om topplaceringerne i de store løb, og at jeg kunne være med fremme i så lang tid," siger Fuglsang, der også fortæller, at han skal på kur.

Af med kiloene

"Jeg skal tabe mig. Det vil helt sikkert hjælpe mig at veje noget mindre, så det er mindre at skulle slæbe op, understreger Jakob Fuglsang.

Giro d'Italia starter den 5. maj med en enkeltstart i Herning og følges op af to etape i Danmark.