Cykling

Alex Rasmussen får november-dom

Cykelrytteren Alex Rasmussen, der har en dopingsag hængende over hovedet, må væbne sig med tålmodighed.

Først den 17. november holder Danmarks Idræts-Forbund høring i sagen, hvor Rasmussen risikerer to års karantæne, og tidligst til den tid får cykelrytteren en afgørelse.

"Ventetiden er lidt irriterende. Sagen er klar, og jeg vil bare gerne have en afgørelse, så jeg kan komme videre. Men desværre kan DIF ikke samle folk til høring før," fortæller Alex Rasmussen til sporten.tv2.dk.

Garmin afventer dommen

Dopingsagen skyldes, at Alex Rasmussen tre gange på 18 måneder har misset en dopingtest. Det har kostet to advarsler fra Anti Doping Danmark og en enkelt advarsel fra Den Internationale Cykelunion, og tre advarsler i alt betegnes som et brud på antidopingreglerne.

Ud over to års karantæne risikerer Alex Rasmussen også at miste sin nye kontrakt med cykelholdet Garmin-Cervélo, der dog først efter en afgørelse i sagen beslutter, om Rasmussen har en fremtid på holdet.

"De afventer også sagen, og så skal vi tales ved til den tid," siger Alex Rasmussen.