Cykling

Dansk boss rystet over Giro-arrangør

Giro d'Italia-starten i Herning blev fredag rystet af et uheld, da en lokal bilist med høj fart kolliderede med rytteren Peter Stetina fra Garmin-Barracuda.

Intetanende kørte Stetina ud foran bilen, fordi vejen, hvor rytterne trænede på ruten før enkeltstarten i morgen, ikke var blændet af. Derfor var holdets danske sportsdirektør Johnny Weltz efterfølgende ikke tilfreds med arrangørerne af det store etapeløb.

"Jeg er rystet over, at arrangørerne ikke har gjort mere for at flytte bilerne og blænde af. Normalt skal der være blændet af," siger Johnny Weltz til sporten.tv2.dk.

Slap heldigt fra uheldet

"I hvilket som helst andet større løb havde man flyttet de holdende biler med en kran. Hele ideen med at træne på ruten dagen før løbet er jo, at man kan køre for fuld skrald. Men det kan man ikke, når der holder biler alle vegne," siger han.

Efter styrtet stod Peter Stetina længe og var synligt rystet. På spørgsmålet om, hvorvidt han var okay rent fysisk, nåede han dog lige at kaste et 'ja, ja, det går' henover skulderen, inden træningsturen fortsatte.

Baghjulet på Stetinas cykel blev bukket ved uheldet.