Cykling

Riis: Vuelta vigtigere end Tour

Team Saxo Bank satser alt på at give holdets stjernerytter Alberto Contador den bedst mulige opbakning i Vuelta a España.

Det betyder samtidig, at holdejer Bjarne Riis sænker ambitionerne i Tour de France.

"Vi vil gøre alt for at give Alberto den maksimale opbakning i Vueltaen, fordi hans mål er at vinde," siger Riis til Politiken.

"Det betyder, at vi sparer nogle af de ryttere, der ellers ville have været oplagte deltagere i Tour de France," fortæller han.

Årsagen til prioriteringen er hovedsageligt, at Contador ikke kan stille til start i Tour de France i år, da han i øjeblikket afsoner en karantæne på grund af den clenbuterol-dom, han modtog i februar fra den internationale sportsdomstol, CAS.

Touren er stadig vigtig

Karantænen udløber den 5. august, hvilket betyder, at han kun kan nå at køre Vueltaen af de tre store etapeløb i år. Vueltaen begynder den 18. august, mens Tour de France allerede starter den 30. juni.

"Selvfølgelig er Touren af uhyre stor betydning for os, men vi må se i øjnene, at vi næppe kan hævde os i det samlede klassement."

"Til gengæld håber jeg på, at Chris Anker Sørensen kan blande sig i kampen om bjergtrøjen, og jeg tror, at vi også på anden vis kan markere os på etaperne," fortæller Bjarne Riis.

Den danske holdejer forlængede fredag samarbejdet med Alberto Contador, så spanieren er at finde på Team Saxo Bank frem til udgangen af 2015.