Tour de France

Medie: Schleck ikke med i Touren

2010-vinderen af Tour de France, RadioShacks Andy Schleck, stiller ikke op i dette års Tour de France, der starter den 30. juni.

Det skriver det luxembourgske medie RTL.

Den tidligere Saxo Bank-rytter styrtede under forberedelsesløbet Criterium du Dauphine i sidste uge.

Ifølge RTL pådrog han sig et brud på en ryghvirvel i forbindelse med styrtet, og den skade har nu vist sig at være mere alvorlig end først antaget.

Siden styrtet har den 27-årige Schleck ikke været i stand til at sidde på en cykel, og det koster ham deltagelsen i verdens største cykelløb.

RadioShack har indkaldt til pressemøde kl. 16. Også Andy Schleck vil deltage ved pressemødet, oplyser storholdet.

Andy Schleck er ellers en del af den bruttotrup til Tour de France, som RadioShack offentliggjorde for to dage siden.

I krig med sportsdirektør

Det er langt fra første gang, at Andy Schleck oplever modvind i denne sæson. Sygdom og skader har tvunget ham ud af de mindre etapeløb, og i de store klassikere som Liege-Bastogne-Liege kunne han ikke køre med de bedste.

I det hele taget er det kun Fabian Cancellara, der kan være sin indsats bekendt for RadioShack i denne sæson, har holdets ledende sportsdirektør, Johan Bruyneel tidligere sagt.

"Foreløbig er ingen på holdet på det niveau, vi ønsker. Kun Fabian Cancellara var det, før han styrtede. For øjeblikket er ingen sikre på Tour de France," sagde han i maj.

Den offentlige kritik, der var møntet på bl.a. Schleck-brødrene, fik Andy Schleck til at gå til modangreb.

"Hvis jeg var manager, så ville jeg ikke løse problemerne med rytterne via pressen. Det var noget, jeg ville diskutere internt. Måske er det utålmodige sponsorer, som presser Bruyneel," sagde Andy Schleck i starten af juni.