Tour de France 2014

Kim A.: Schleck vinder ikke Touren

RadioShacks danske sportsdirektør, Kim Andersen, tror ikke på, at holdets luxembourgske Tour-kaptajn, Fränk Schleck, kan køre sig til tops i dette års Tour de France. Det skriver Politiken.

"Jeg har selvfølgelig hørt forudsigelserne om, at Fränk med sin aktuelle form er et godt bud på at blande sig i opgøret om sejren, men at gøre sig forhåbninger om det er efter min mening helt hen i vejret," siger Kim Andersen til Politiken.

Den 32-årige rytter, der kom på podiet i sidste års udgave af Tour de France, har ellers vist lovende form på de stejle bjerge i Schweiz Rundt, hvor han blev nummer to i det samlede klassement.

"Fuldstændig urealistisk"

Men det er netop de mange måneders strabadser på højeste niveau, der bliver afgørende i verdens hårdeste cykelløb, mener den danske sportsdirektør.

"Det skal lige huskes, at Fränk har konkurreret på højt niveau lige siden starten på Giro d'Italia i begyndelsen af maj, så det er fuldstændig urealistisk at tro på, at han kan hævde sig mellem de bedste i Touren hen over tre uger i juli," siger Kim Andersen, der i mange år har været brødrene Schlecks mentor.

På trods af den nære forbindelse har RadioShacks belgiske chef, Johan Bruyneel, ikke udtaget Kim Andersen som sportsdirektør til årets Tour de France, der starter i Liege den 30. juni.

FAKTA: RADIOSHACK-NISSAN

  • Nationalitet: Luxembourg
  • UCI-forkortelse: RNT
  • Hovedsponsors erhverv: Amerikansk elektronikkæde, japansk bilproducent
  • Budget 2012: 18 millioner euro
  • Sportlig ledelse: Johan Bruyneel
  • Sportsdirektører: Luca Guercilena, Kim Andersen, Lars Michaelsen, Jose Azevedo, Dirk Demol, Alain Gallopin