Worre: Sådan er Alex

Alex Rasmussen har ved flere lejligheder vist, at han burde være Danmarks bedste enkeltstartsrytter, men ved DM, som blev vundet af Jakob Fuglsang, måtte Rasmussen nøjes med en sjetteplads.

Landsholdsrytteren skuffer imidlertid ikke direktør i Danmarks Cykle Union (DCU), for han ser fordele i, at Alex Rasmussen ikke har sat alt ind på dette DM.

"Sådan er Alex. Alex skulle opnå større resultater. Han kunne udnytte sin form fra Giroen længere, men for Danmark er det fint, for nu tager han med banelandsholdet til Livigno, hvor de træner til OL," siger DCU-direktør, Jesper Worre.

Alex Rasmussen skal køre med på det danske 4000-meter-hold ved OL i London.

Ikke i topform

Garmin-rytteren skuffede også ved DM sidste år, hvor han på fynsk hjemmebane heller ikke formåede at køre sig på podiet.

"I topform er han vores bedste enkeltstartsrytter, hvilket han viste i Giro d'Italia sidste år og igen i år, men når han ikke er i topform, som i dag, så går det ikke," siger Jesper Worre, som ikke er skuffet:

"De kører DM som deres eget mesterskab. Det er ikke landsholdet. Til et VM har vi ham kun med, når han er på toppen.

"Alex skal holdes til ilden. Det ved han, og det ved vi, og det ved alle vel sagtens efterhånden. Han er på toppen til OL, det er der slet ingen tvivl om," siger Jesper Worre.