Cykling

DM-sensation håber på kontrakt

Den store overraskelse på DM-enkelt-starten i cykling torsdag aften i Hammel var den tidligere Saxo Bank-rytter André Steensen, som blev nummer to efter vinderen Jakob Fuglsang.

Den 27-årige rytter fra Skanderborg kørte indtil årsskiftet på Bjarne Riis' hold, men han slog aldrig til og vendte derfor tilbage til Glud & Marstrand-LRØ, som kører i cykelsportens tredje division.

Nu håber Steensen, at han kan vende tilbage til cykelsportens stærkeste række.

"Det vil jeg gerne, hvis der er et ProTour-hold, der vil have mig. Jeg ved, at der er folk, der holder øje med det allerede, men jeg ved ikke, hvilke hold det kunne være. Der er mange," siger André Steensen.

Et niveau ned

Glud & Marstrand-rytteren har fået fart i cyklen igen efter skiftet til det danske hold. Siden nytår har han vundet to løb i Danmark, et i Frankrig og et i Luxembourg.

"Det går i hvert fald godt, og jeg tror, det har været godt for mig at komme et niveau ned for igen at vinde cykelløb."

Overrasket

Sølvmedaljen ved DM havde han imidlertid ikke regnet med, selvom det var et stort fokuspunkt i årets sæson, hvor han har arbejdet målrettet med sin enkeltstart.

"Jeg vidste ikke, hvordan jeg stod i forhold til profferne, men jeg havde kørt et jysk mesterskab, som jeg vandt ret suverænt og hentede Rasmus Quaade (dansk mester i 2011) med et minut. Så jeg var godt klar over, at det så godt ud."

"Men jeg var overrasket over, at jeg ikke var mere end 30-40 sekunder efter Jakob Fuglsang."

"Jeg er rigtig glad. Jeg var nødt til at køre ned bagved, da jeg kom i mål, for jeg vidste ikke, hvad jeg skulle gøre af mig selv," siger André Steensen.