Cykling

Fuglsang jagter svær DM-double

Kun to gange har en professionel dansk cykelrytter formået at hjemtage DM-titlen i både enkeltstart og linjeløb i samme år.

Jakob Fuglsang håber at blive den tredje, når der køres DM-landevejsløb søndag, efter han torsdag blev dansk mester i enkeltstart for anden gang i karrieren.

"Jeg tror på det, og det kunne være fedt at tage "the double". Jeg vil gøre, hvad jeg kan. Det er realistisk, men det bliver ikke nemt, når der er så mange store hold til start, og jeg starter ene mand," siger Jakob Fuglsang.

Forsøger at lave en double

Silkeborg-rytteren er eneste mand fra Radioshack-Nissan-holdet ved DM, hvorfor det kan blive en særdeles svær mission. Det er normalt en rytter fra Danmarks stærkeste mandskab Team Saxo Bank, som snupper titlen.

Der er kun én undtagelse i nyere tid, nemlig i 2007 da Alex Rasmussen vandt DM.

"Jeg ved ikke, om det tænder mig mere, efter jeg vandt enkeltstarten, men jeg er tændt for at gøre forsøget. Det kan måske gøre, at jeg vil køre lidt mere afventende, hvilket i sidste ende kan være til min fordel. Hvis jeg ikke havde vundet enkeltstarten forleden, så havde jeg nok lagt et større pres på mig selv, hvilket i sidste ende kunne have givet bagslag."

Forudser overraskende angreb

Trods de to meget omtalte bakker ved Pøt Mølle og på Randersvej, vurderer Radioshack-rytteren, at det afgørende moment kan vise sig at falde et helt tredje sted.

"De fleste af profferne kan alle sammen komme op ad bakker som disse i god fart. I sidste ende tror jeg ikke, man nødvendigvis skal vente, at det sidste angreb bliver sat ind på bakken."

"Det kan lige så godt være et sted efter bakken, eller som et overraskelsesangreb et andet sted på ruten. Det kan blive et super cykelløb, og det er også et DM, hvor jeg er motiveret, fordi jeg kan se, at jeg har en chance. Hvis benene er gode, så tror jeg på, at det kan blive til noget."

Spørgsmål: Hvem kommer på DM-podiet i morgen?

"Det gør Matti Breschel, Nicki Sørensen og Jakob Fuglsang. Så må vi afgøre rækkefølgen derude," siger Jakob Fuglsang.

Bjarne Riis og Michael Sandstød er de eneste danske ryttere, som har vundet "the double". Det skete i henholdsvis 1996 og 2002.

Der er kun kørt om DM-titlen i enkeltstart siden 1990.