Cykling

Mørkøvs drøm: Rødhvid Tour-trøje

Team Saxo Banks dominans år efter år ved cykel-DM har ofte reduceret forventningerne til et spørgsmål om, hvem fra det danske tophold, der tager titlen.

I den forbindelse er der tit spekuleret i, om holdejer Bjarne Riis har en finger med i spillet og groft sagt bestemmer, hvem der skal køre i Dannebrog. Det er noget sludder, siger Michael Mørkøv.

"Sådan har det aldrig været. Hvis vi lagde den taktik ud, så ville vi gøre det sværere for os selv. Jeg tror ikke, at det betyder specielt meget for holdet, hvad enten vi har DM-trøjen med til Tour de France eller ej, men det ville betyde enormt meget for den enkelte rytter, og det ville betyde meget for mig, hvis jeg kunne køre Touren i den trøje," siger han.

Mørkøv tror på holdkammerater som favoritter

Tour-debutanten regner dog ikke sig selv blandt topfavoritterne, når afgørelsen skal falde søndag eftermiddag i Hammel.

"Nicki (Sørensen, red.)) har med sin erfaring og sine mange DM-sejre vist, at han nok er den største favorit på vores hold.

"Jeg tror også rigtig meget på Chris (Anker Sørensen, red.)), for det er en rute, der ligger godt til ham. Han er på hjemmebane, og han må være mere tændt end nogensinde på DM-titlen," siger Michael Mørkøv.

Alle har lov at køre deres chance

Rytteren fra Kokkedal regner også med at få sin egen chance.

"Vi har samme problem hvert år, og det er svært at lægge en taktik på forhånd. Vi må se, hvordan det udvikler sig og hvem, der kommer med i udbruddene."

"Så plejer det at løse sig på den måde, at alle får lov at køre deres egen chance, og at den bedste mand vinder til slut. Det vigtigste for os er, at det er en af os, der vinder løbet, og det skal vi have i baghovedet under hele løbet."

Forudser taktisk afgørelse

Der er blevet snakket meget om, at årets DM-rute med de to stigninger over Pøt Mølle og Randersvej er den hårdeste i mange år. Pøt Mølle skal bestiges 20 gange.

Men afgørelsen falder ikke på de to stigninger, mener Team Saxo Bank-rytteren.

"DM er et meget taktisk løb, og til trods for at vi er mange professionelle i Danmark, så ligger vi inden for nogenlunde samme niveau. Jeg vil vove den påstand, at det er svært for nogen at sætte de andre proffer på stigninger som disse."

"Derfor vil det højest sandsynligt blive en taktisk afgørelse. Jeg tror ikke, at man ser en afgørelse på toppen af Pøt Mølle. Jeg tror nærmere, det bliver en taktisk afgørelse."