Cykling

Champagnen er klar til Lars Bak

Lars Baks mor er klar, hvis den 32-årige silkeborgenser - som hun håber - snupper endnu et dansk mesterskab i landevejscykling.

"Hun har taget champagnen med. Hun tror, jeg vinder, og nogle gange har hun ret," siger Lars Bak.

DM er et løb, Lars Bak har mange gode minder - og samlet fire titler - fra. Men sidste år gik det ikke, som Lotto-rytteren havde drømt om.

Sov i timen sidste år

Derfor er han opsat på revanche, når det går løs over 20 omgange og samlet 200 kilometer ved Hammel søndag eftermiddag.

"Sidste år sad jeg og sov i timen til at starte med. Jeg havde for meget andet i hovedet. Det vigtige er, at man er med fra starten, så man ikke skal sidde og jagte. Sidste år solgte jeg mig lidt til Alex Rasmussen, for jeg vidste, at han kunne vinde."

"Nu kommer jeg helt alene. Jeg har alt at vinde og intet at miste. Presset er på Saxo Bank. Hvis de ikke vinder, så er det en skuffelse," siger Lars Bak.

Skal køre med både ben og hoved

I 2011 i Nyborg kørte Lars Bak sammen med Alex Rasmussen for HTC-Highroad. I år er Bak ene mand til start for det belgiske mandskab Lotto-Belisol. Han håber på, at de andre ryttere som stiller alene til start kan hjælpe hinanden mod storfavoritten Team Saxo Bank, som vinder næsten hvert år.

En del af favoritterne er som Lars Bak i solo-roller, nemlig Matti Breschel (Rabobank), Jakob Fuglsang (Radioshack) og Martin Mortensen (Vacansoleil).

"Det er svært at lave en decideret alliance, men man skal bruge hovedet. Hvis vi sidder seks mand til sidst, og der sidder tre fra Saxo Bank og Fuglsang kører væk, så er jeg ikke den første, der lukker."

"Det må være Saxo Bank. Men det er klart, at de to største favoritter må være Jakob Fuglsang og Matti Breschel, men jeg vil stadig sige, at det burde være en Saxo Bank-rytter, der vinder, for de kommer til at sidde i overtal," siger Lars Bak.

Giver den gas og går efter chancen

Lars Bak blev dansk mester i linjeløb i 2005, og han vandt DM-enkeltstarten tre år i træk fra 2007 til 2009.

"Chancen er der altid. Jeg har været været dansk mester før, og jeg blev toer for et par år siden, men du skal have benene på den rute, og så skal du have heldet til sidst og håbe, at der går taktik i den. Jeg er nødt til at køre alene hjem," siger Lars Bak.

"Jeg giver den gas, og så må vi se, hvad det kan blive til."