Cykling

Riis om Chris A: Hans egen skyld

Team Saxo Bank måtte overraskende nøjes med DM-sølv til Nicki Sørensen, og holdejeren kunne i stedet se, hvordan Glud & Marstrand-rytteren Sebastian Lander vandt danmarksmesterskabet i landevejscykling.

I den efterfølgende analyse fra Bjarne Riis er der ros til DM-vinderens danske kontinentalhold og ris til hjemmebanefavoritten Chris Anker Sørensen.

"På et tidspunkt ser det egentlig udmærket ud. Chris laver lidt for meget på et tidspunkt, hvor han egentlig bare skal sidde og vente, og så kommer han ikke med der, da de kører. Det er hans egen skyld."

"Nicki sidder der, og det er egentlig også de to, vi havde regnet med. Chris sidder ikke, fordi han dummer sig, og Nicki gør jo det, han skal. Han har ikke benene til at gøre det til sidst," siger Bjarne Riis.

Stor ros til konkurrenterne

Til gengæld er Team Saxo Bank-chefen imponeret over, hvordan det danske tredjedivisionshold kørte årets DM. Glud & Marstrand fik både guld ved Sebastian Lander og bronze ved André Steensen.

"De kører fantastisk. Det er helt okay. Sebastian Lander og André Steensen kører helt vildt stærkt. Det er bare flot," siger Bjarne Riis.

"Det er bare chapeau. Der er ikke så meget der. Det er absolut en værdig vinder."

Spørgsmål: Er der kontrakter på vej til et par Glud & Marstrand-ryttere?

"Det ved jeg ikke. Det er glædeligt, at han har fået godt gang i den. For Lander kører godt og bedre, end jeg havde regnet med. Steensen kører også vildt flot og er måske den stærkeste i dag. Det er godt at se, at Steensen har fået gang i den igen."

André Steensen kørte sidste år for Team Saxo Bank.

Spørgsmål: Kommer Lander over til jer?

"Det kan da godt ske. Jeg havde egentlig afskrevet ham, for jeg var bange for, at han ikke havde niveauet, men han har fået godt gang i den, og han gør de rigtige ting. Så må vi se, om han kan holde det. Så er det måske et spørgsmål om tid," siger Riis.