Cykling

Worre om mesteren: Enestående

Det er lidt af en sjældenhed, at man som Sebastian Lander efter 200 kilometer i udbrud træder an og vinder spurten ved et DM i landevejscykling.

Og det imponerer i den grad direktøren i Danmarks Cykle Union (DCU), Jesper Worre.

"Han er olympisk mester for snart mange år siden, og han har haft en flot juniorkarriere. Men det, han laver i dag, det er fantastisk. Han kan åbenbart kapere dette vejr, og det var der ikke mange, der kunne."

"Han har kørt i udbrud hele dagen, og så kan han alligevel køre en spurt til slut. Det er enestående," siger Jesper Worre.

Besejrede favoritterne

Det silede ned fra start til slut under DM-løbet i Hammel, og rytterne rystede af kulde, da de kom over målstregen efter 20 omgange på den kuperede rundstrækning.

Amatøren Sebastian Lander besejrede hele den danske professionelle elite anført af Nicki Sørensen, Chris Anker Sørensen, Matti Breschel, Jakob Fuglsang og Lars Bak.

Bliv på amatørholdet et år mere

Men selvom den 21-årige sjællænder vandt et flot DM, så lyder rådet fra DCU-direktøren, at han bør vente et år med at tage imod en kontrakt fra et ProTour-mandskab.

"Det hurtige råd er: Tag på træningslejr med et hold og tænk på det, men tag et år mere og få nogle flere succesoplevelser. Man behøver ikke at have så travlt med at blive ProTour-rytter."

"Kan man blive dansk mester med et kontinental-hold, så kan man lige så godt vinde lidt mere," siger Jesper Worre.

"Der er ikke længere så stor forskel på Team Saxo Bank og kontinentalholdene. Der er flere af ryttere, som ligger og skifter mellem de hold i øjeblikket. Mads Christensen, Christopher Juul-Jensen er eksempler."