Tour de France

Juls liste: Dem skal Chris Anker slå

De to danske profiler Matti Breschel og Alex Rasmussen må se til fra sofaen, når Tour de France sættes i gang lørdag formiddag. Men en af dem, der er med, har luftet tanken om at gå efter det helt store rampelys.

Chris Anker Sørensen kører efter at vinde den prikkede bjergtrøje, og TV 2 Sportens cykelekspert Henrik Jul Hansen har da også danskeren med på sin liste over de ryttere, han tror kan vinde den prikkede trøje.

Pierre Rolland

Team Europecars 25-årige franskmand beviste i 2011-udgaven af Tour de France, at han kan køre opad med de allerbedste. Han arbejdede som en gal for at forsvare holdkammeraten Thomas Voecklers gule trøje, og han vandt selv kongeetapen på Alpe d'Huez foran Samuel Sanchez og Alberto Contador. Han sluttede på en samlet tiendeplads og vandt den hvide ungdomstrøje i 2011.

Johnny Hoogerland

Manden, der er kendt for sit vilde styrt i sidste års udgave af touren, hvor en følgebil nærmest udslettede den hollandske Vacansoleil-rytter, der blev kastet gennem et pigtrådshegn og ud på en ellers fredelig græsmark. Ud over det opsigtsvækkende styrt gjorde han også opmærksom på sig selv ved at køre med den prikkede bjergtrøje på etape 6,7,9, 10 og 11.

Chris Anker Sørensen

Danskeren, der forventes at få frihed til at køre efter den prestigefyldte bjergtrøje i Alberto Contadors fravær, er også hos Henrik Jul en reel kandidat til at få held med sin plan. Oksen fra Hammel har gennemført Tour de France de seneste tre år i træk, og han har flere gange vist, at han er en ægte bjergged - som hjælperytter for brødrene Schleck og Alberto Contador har han trukket tænder ud på rivalerne, før de store favoritter har taget over på de sidste kilometer. Sin største sejr vandt Chris Anker Sørensen på ottende etape af Giroen 2010, hvor han kørte først over målstregen.

Samuel Sanchez

Den spanske veteran, der er berømt for sin eminente teknik på nedkørslerne, kan også køre opad. Euskaltel-rytteren vandt bjergtrøjen sidste år, hvor han også vandt 12. Etape og sluttede på en samlet femteplads. Desuden vandt han OL-guld i Beijing i 2008, og han har fem etapesejre fra Vueltaen på resultatlisten.