Vuelta a España

Fuglsang udelukket fra Vueltaen

Cykelrytteren Jakob Fuglsang er af sit hold Radioshack-Nissan blevet udeluk-ket fra at køre World Tour-løb.

Jakob Fuglsang har pippet lidt for me-get. Det mener ledelsen hos Fuglsangs nuvæ-rende cykelhold Radioshack-Nissan tilsyneladende. For efter Fuglsang har udtalt sig kritisk om holdet og udbasu-neret, at han leder efter en ny ar-bejdsgiver til næste sæson, er han blevet straffet hårdt.

Radioshacks manager Johan Bruyneel har meddelt Fuglsang, at danskeren ikke kommer til at køre et eneste World Tour- løb resten af sæsonen - heri-blandt Vuelta a España (Spanien Rundt).

Ingen Spanien Rundt

"Han vil ganske enkelt ikke give mig chancen for at score point resten af året. Jeg spurgte ham direkte, om det også betyder, at jeg ikke skal køre Spanien Rundt, og det bekræftede han," siger Fuglsang til Ekstra Bladet.

Bruyneels beslutning vil betyde, at Fuglsang formentlig mister en pæn sum penge samt markedsværdi, fordi han ikke længere kan optjene World Tour-point.

"Det er sørgeligt, at Radioshack tænker mere på point end på resultater."

"Gode resultater i World Tour-løb er vigtige for holdet, og World Tour-point er i høj grad vigtige for mig, for de er med til at bevare min markedsværdi. Jeg er skuffet over, at jeg bliver straffet på denne måde," siger Fuglsang.

Fuglsang fortalte mandag i danske medier, at han er i dialog med holdejer Bjarne Riis om en kontrakt hos Saxo Bank-Tinkoff Bank i næste sæson.

"I bagklogskabens ulideligt klare lys havde det måske været smart ikke at kommentere min situation, men hvor er vi så henne? Man bør have lov til at sige sin mening, uden at det får sportslige konsekvenser," mener han.

Fuglsang blev vraget til Tour de France, og det var især den beslutning, som fik ham til at brokke sig i medierne.