Cykling

Se Rolfs råd til Jakob Fuglsang

Jakob Fuglsang kommer ikke til at køre flere World Tour-løb i denne sæson. RadioShack-Nissans manager Johan Bruyneel har meddelt danskeren, at han ikke kommer til at køre løb, hvor det er muligt at optjene World Tour-point - og det undrer TV 2 Sportens ekspert Rolf Sørensen.

Sørensen havde glædet sig til at se Jakob Fuglsang i Tour de France, men må altså ærgerligt erkende, at det hverken bliver i Frankrig, Spanien eller andre af de store World Tour-løb, at danskerens form kan vurderes.

"Jeg føler virkelig med Fuglsang, men det bekræfter jo at Radioshack-Nissan har kaos i kulissen," lyder det fra Sørensen.

Sikreste Tour-kort

TV 2 Sportens ekspert var også meget overrasket, da det viste sig, at Radioshack stillede op uden danskeren i Touren.

"Det virker underligt, også selvom Jakob Fuglsang har sagt nogle ting, da han ikke kom med til Tour de France. Men det er vel meget naturligt, når man havde sat næsen op efter det, og absolut er kvalificeret. Jeg vil nærmest sige, at han var den mest sikre mand på holdet i forhold til sine fysiske kvaliteter," vurderer Sørensen.

"Men man kan lære at man skal holde gode miner til slet spil, fordi det er en lille verden, og det får konsekvenser for ham," fortæller Rolf Sørensen.

Rolfs råd

Til gengæld så mener Rolf Sørensen, at Radioshacks beslutning kan vise sig at være en fordel for Fuglsang, da han fortsat kan køre mindre løb og koncentrere sig fuldt om forberedelser til OL og VM.

"Hvis han hanker op i sig selv og tænker positivt, så kan han forberede sig ligeså godt til OL og VM - måske endda bedre - men selvfølgelig er det en bet ikke at køre Tour de France," siger Sørensen og kommer med et sidste godt råd til Fuglsang.

"Gå målrettet efter OL og VM. Forberd dig bedst muligt. Kom tændt til VM og vise hvem han er - så er Valkenburg hvor de skal køre VM - en rigtig god rute til ham, og så har han en chance for at blive verdensmester i endnu højere grad end hvis han havde kørt både det ene og det andet og det tredje," lyder det fra Sørensen.