Cykling

Armstrongs 'fjende': Retfærdigheden kommer lidt sent

De var uvenner - og i enkelte tilfælde direkte fjender - da de begge kørte Tour de France, Filippo Simoeni og Lance Armstrong. Derfor er det måske ikke så overraskende, at italieneren mener, at retfærdigheden er sket fyldest, efter at Lance Armstrong har trukket sig i dopingkampen, og derfor har fået livslang karantæne af Usada, det amerikanske antidopingagentur.

"Jeg synes, retfærdigheden har sejret, selvom den kommer lidt sent. I fansenes hukommelse vil vinderen af de Tours (1999-2005 red.) stadig være Armstrong" siger Simeoni til Radio Sportiva ifølge Cyclingnews.com, og påpeger, at cykelsporten er nødt til at fortsætte kampen mod doping med samme styrke, som Usada er kørt frem med over for amerikaneren.

"Vi er nødt til at fortsætte disse linjer i mange år for at give troværdighed til sporten," siger italieneren.

Kørte udbrud ind

Årsagen til at Armstrong og Simeoni overhovedet er uvenner, bunder i, at italieneren i 2003 vidnede i en italiensk retssal og fortalte, at doktor Michele Ferrari havde rådet ham til at tage EPO og testosteron i slutningen af 90'erne.

Ferrari var på det tidspunkt (2003 red.) træner for Armstrong. Derfor ville amerikaneren ikke finde sig i sådanne påstande, og stemplede Simeni som en "absolut løgner" i et interview med franske Le Monde.o

I Tour de France anno 2004 kom fjendskabet så frem på alverdens TV-skærme. For da Simeoni kørte i udbrud på 18.etape, kørte Armstrong op til udbruddet, og tvang italieneren til at lade sig falde tilbage til feltet.

"Da jeg klagede over disse ting, var han (Armstrong red.) i spidsen for cykelsporten, og der blev ikke gjort noget ved det. Jeg betalte for ting, der ikke var 'bare'. I virkeligheden fortalte jeg bare sandheden," siger Simeoni.

Michele Ferrari og Armstrongs senere chef, Johan Bruynell, er begge efterfølgende blevet anklaget for doping af Usada i forbindelse med Armstrong-sagen.