Cykling

Teoretisk: 'Kyllingen' kan overtage Armstrong-triumf

Det amerikanske antidopingagentur; Usada, kræver, at Lance Armstrong fratages sine syv sejre i Tour de France. Det kan betyde - hvis UCI beslutter, at det skal være sådan - at sejrene gives videre til den næste på listen, der ikke er fedtet ind i doping.

Det gør det til et større regnestykke, og noget af en labyrint at finde ud af, hvem der skal have sejrene, da en lang række af de ryttere, der sluttede efter Armstrong i årene 1999-2005 har indrømmer doping, eller er sat kraftigt i forbindelse med forbudte stoffer.

I teorien kan det derfor faktisk betyde, at danske Michael Rasmussen, der ikke selv mener, det tjener noget formål at videregive sejrene, kan ende med at blive noteret for en Tour de France-sejr i 2005, hvor han oprindeligt blev nummer syv.

Tvivlsomme seks navne

"Da jeg hørte om sagen, sad jeg og tænkte, at det da er lige før, jeg kan få en Tour-sejr på den beskostning. For det, der jo er helt åndssvagt er, at der i klassementet det år (2005 red.) allerede er ryttere, som af forskellige grunde ville være svære at kåre som vinder," siger 'Kyllingen' til B.T.

"Det kunne vel ikke være Jan Ullrich og Ivan Basso, der skulle have sejren. Og heller ikke Francisco Mancebo. Alexandre Vinokourov kunne det måske heller ikke blive" siger Michael Rasmussen til avisen. Danskeren understreger i øvrigt, at han sagtens kan forstå, at Lance Armstrong har valgt at opgive kampen for at bevise sin uskyld.

Også Levi Leipheimer sluttede foran Rasmusen det år, men amerikaneren menes at være blandt de navne, der selv har fortalt om doping i Usadas sag mod Lance Armstrong.

Du kan se her, hvilke navne der sluttede i top-5 de år, Lance Armstrong vandt Tour de France. Og så kan du selv vurdere, hvem der er værdig til at overtage sejrene, hvis det bliver aktuelt.