Cykling

Contador: Ligeså meget Bjarnes sejr som min

Alberto Contador var lykkelig, da han kom over målstregen efter at have forsvaret sin røde førertøje på den sidste bjergetape - 20.etape - i Vuelta a Espana, og nu er snublende nær en sejr. Han skal bare igennem paradekørslen til Madrid i morgen.

Sejren i løbet tilskriver han ligeså meget sin chef på Team Saxo Bank-Tinkoff Bank, som han tilskriver den sig selv. Bjarne Riis har nemlig betydet en hel del for spanieren.

"Jeg kan ikke sætte procent på, men han har betydet meget. Jeg er dybt taknemmelig over for Bjarne. Han har altid haft tillid til mig, og været der for mig i løbet af alle disse måneder. Han har vist fuld tillid og ikke tvivlet et skund. Den her sejr er lige så meget hans, som den er min," siger Alberto Contador til sporten.tv2.dk

Har trænet sig ihjel

Vuelta a Espana er Contadors comeback til den største scene i cykelsporten, og den har været forberedt et stykke tid. Under sin dopingkarantæne har han kun haft ét mål med sin tilbagevenden.

"Det her er resultatet af et veludført stykke arbejde. Jeg har jo virkelig trænet mig halvt ihjel og ofret mig. Jeg har kørt tusindvis af kilometer for at rekognosere etaperne. Jeg har gjort alt, hvad der var muligt for at nå det her mål. Det har været hårdt. Jeg er glad, men det er også en kæmpe lettelse," siger Alberto Contador til den samlede presse.

"Den her sejr er meget speciel. Jeg ville gøre mit bedste for at vinde, men det har været dyrkøbt - især første del af Vueltaen. Grundet rytmen i løbets første uge, har jeg været meget træt i løbets anden del. Men jeg vidste at andenpladsen ikke duede, jeg måtte kæmpe for førstepladsen. Heldigvis lykkedes det for mig."