Cykling

Armstrong om dopinganklager: Det er svært for mig

Lance Armstrong siger ord, men sjovt nok intet om anklagerne imod ham Ukendt

Den omfattende dopingsag mod den syvdobbelte Tour de France-vinder Lance Armstrong har tæret på cykelrytterens pedalkræfter.

"Det har været nogle interessante uger," siger Armstrong ifølge den amerikanske avis Austin American-Statesman.

"Det har været svært for både mig, min familie og mine venner," tilføjer han uden at give yderligere kommentarer til de massive dopinganklager mod ham.

En 1000-sider lang dopingrapport fra det amerikanske antidopingagentur (Usada) har placeret cykellegenden i centrum af en af de største skandaler i pedal-sportens historie.

26 vidner - deriblandt 11 tidligere Armstrong-holdkammerater fra cykelholdet US Postal - har stået frem og fortalt om deres dopingbrug.

Tour-kongen risikerer blandt andet at blive bandlyst for cykelsporten for altid samt at få frataget alle sine Tour de France-titler. Armstrong har hele tiden nægtet, at han har dopet sig. Men han opgav i august at kæmpe imod Usada, og det har antidopingagenturet efterfølgende betragtet som en ren tilståelsessag.

Farvel til legendarisk hold

Dopingrapporten har fået så store konsekvenser, at den hollandske bank Rabobank fredag valgte at trække sig som sponsor for cykelholdet af samme navn. Det sker ved årets udgang, og dermed siger Rabobank farvel efter hele 17 år i sporten. Sponsoren bag et af verdens bedste hold opgiver håbet om en ren og dopingfri sport i den nærmeste fremtid.

Adskillige af Armstrongs sponsorer, blandt andre Nike og Trek, har også trukket deres sponsorater, efter at sagen kom frem.

Belgieren Johan Bruyneel blev fredag 12. oktober fyret som sportschef og manager på cykelholdet Radioshack-Nissan. Bruyneel er nævnt adskillige gange i Usada-rapporten, hvoraf det fremgår, at han var en af bagmændene bag dopingsnyd på US Postal.