Cykling

Contadors opfordring: Kig fremad

Alberto Contador under VM i cykling 2012 Scanpix

Den ene trælse dopingsag efter den anden og den ene vilde afsløring efter den anden har præget professionel cykling den seneste tid.

Men nu må sporten snart se at komme videre.

Sådan cirka lyder det nu fra Team Saxo Bank-Tinkoff Banks Alberto Contador ovenpå den store dopingsag mod Lance Armstrong. Den spanske kaptajn opfordrer folk i cykelsporten til at komme videre, så snart Armstrongs sag er afsluttet - og få det bedste ud af cyklingens mange muligheder.

”Til syvende og sidst må vi se på, hvad der er tilbage, og hvad der ikke er tilbage, de forskellige institutioner og skridt, der skal tages (I sagen mod Armstrong, red.). Hvad resten angår bliver vi nødt til at fokusere 100 procent på nutiden og på at se fremad i denne fine sport,” siger Contador ifølge Reuters.

Den internationale cykle union forventes mandag at komme med en reaktion på Armstrongs dopingsag, hvor den amerikanske Tour-konge risikerer at miste alle sine syv titler i Tour de France på grund af sin involvering i en af de største dopingsager efter årtusindeskiftet.

Alberto Contador selv er netop vendt tilbage efter en dopingkarantæne på to år og vandt for nylig Vuelta a Espana. Contador har i øvrigt kørt på hold med Armstrong på Astana og Discovery Channel, hvor en del af det påståede dopingbrug udfoldede sig.