Cykling

UCI bandlyser Lance Armstrong - mister alle sine Tour-titler

"Lance Armstrong har ingen plads i cykelsporten", siger UCI-præsident Pat McQuiad Scanpix

Lance Armstrong er blevet flået ned fra sin trone blandt cykelsportens største konge og for evigt slettet i historiebøgerne.

Mandag eftermiddag bekræftede den internationale cykelunion (UCI), at den har valgt at følge det amerikanske antidopingagentur Usadas afgørelse om at give Armstrong livsvarig karantæne og fratage amerikaneren sine syv Tour de France-titler.

"Lance Armstrong har ingen plads i cykelsporten," fastslog UCI-præsidenten Pat McQuaid på et pressemøde i schweiziske Geneve.

Sporten har en fremtid

Han sagde også tak. Ikke til Armstrong, der igen har fået hele verden til at tænke doping, når de ser en cykelrytter. Derimod takkede UCI-præsidenten de mange tidligere holdkammerater til Armstrong, som alle er stået frem og har vidnet mod den tidligere Tour-konge. Deres vidneudsagn har været afgørende for sagen mod Armstrong, der aldrig officielt er blevet testet positiv i en dopingkontrol.

Og så sendte UCI-præsidenten et budskab til alle, der elsker cykling.

"Cykelsporten har en fremtid. Vi har før stået ved en skillevej, og vi finder en vej fremad," sagde han.

Lance Armstrong har hele tiden fastholdt - og gør det stadig - at han aldrig har været dopet. Men for nylig meddelte han, at han ikke længere orker at kæmpe mod anklagerne.

Først på fredag bliver det afgjort, at andre ryttere skal have tildelt Tour-sejrene i de år, hvor Lance Armstrong vandt verdens største cykelløb.