Cykling

Anti Doping Danmark afventer papirer om Riis

Den store undersøgelse, som det amerikanske antidopingagentur (Usada) har foretaget af Lance Armstrong, kan vise sig at komme Anti Doping Danmark til gode.

I forbindelse med sagen er der fremkommet bevismateriale og oplysninger, som ikke har direkte handler om for US Postal og Lance Armstrong, og derfor ikke blev offentliggjort i Usada’s endelige rapport. Men det kan have relevans for mange andre og blandt dem Anti Doping Danmark (ADD), hvis der viser sig at være oplysninger om det daværende danske cykelhold Team CSC eller andre personer i cykelverdenen med tilknytning til Danmark.

"Det er ikke sikkert, at der dukker noget op, men der er i hvert fald en aftale med Travis Tygart (chef for Usada) om, at vi udveksler. Det er det stærke ved antidoping-arbejdet. Så får vi indsigt i det," siger ADD-direktør Lone Hansen.

Travlhed udsætter modtagelse

Aktuelt har Usada dog arbejde til op over begge ører, og organisationen har for nylig hjulpet det hollandske forbund med oplysninger i forbindelse med dokumenter om Rabobank, der i sidste uge trak sig som sponsor.

"Jeg har respekt for, at Usada har rimelig travlt lige nu, og der kom blandt andet Rabobank, som fik plads først, da det hollandske forbund tog den sag op. De fik også dokumenter og informationer udvekslet," siger Lone Hansen og tilføjer:

"Først når jeg har materialet, får vi lidt mere indsigt i, hvad det indeholder. Derefter må vi tage stilling til, hvordan vi eventuelt kan gribe det an."

Tre Riis-ryttere har vidnet

De tre cykelryttere Christian Vande Velde, David Zabriskie og Tyler Hamilton har alle fortalt til Usada, at de brugte doping, mens de kørte for det danske cykelhold under Bjarne Riis. Det er imidlertid usikkert, om eventuelle nye oplysninger og beviser om snyd på det danske cykelhold får konsekvenser.

"Det er ikke sikkert, at vi åbner en sag, men vi udveksler."

"Problemet kan være, at vi ender med at sidde med en viden, vi ikke kan bruge til noget, fordi der måske skal en bevisførelse eller en ny sag ind i en størrelsesorden, der hurtigt kan ende med store advokatudgifter i flere år," siger Lone Hansen.