Cykling

Julich om Riis: Vil ikke forsvare ham som person

Den tidligere Team CSC-rytter Bobby Julich har torsdag indrømmet, at han tog EPO i slutningen af 1990'erne. Amerikaneren kørte for Bjarne Riis' Team CSC i perioden fra 2004 til 2008, og i et åbent brev til cyclingnews.com fortæller Julich, at han - til trods for, at han aldrig oplevede doping på Team CSC - ikke vil forsvare Bjarne Riis i alle de dopingmistanker, der knytter sig til ham i forbindelse med tidligere rytteres indrømmelser.

"Min tilbagevenden til det øverste niveau i sporten faldt sammen med, at jeg skrev under med Team CSC i 2004, og jeg vil gerne kort forklare min side af historien. Jeg ved, at meget er blevet sagt om, hvad der angiveligt skete der, og om manden (Bjarne Riis, red.), der er leder af holdet. Jeg vil ikke forsvare ham som person, men snarere som en organisation, og hvad det gjorde for mig personligt," skriver Julich.

"Denne organisation gav mig to ting, som et ulovligt stof aldrig nogensinde kunne give. Det gav mig min selvrespekt og min selvtillid tilbage. Det var alt, hvad jeg havde brug for at præstere på højeste niveau. Det var min personlige erfaring."

Blev ikke tilbudt doping på CSC

Bobby Julich gjorde altså ikke brug af doping i tiden under Bjarne Riis, men var alligevel overrasket, da Operacion Puerto-skandalen foldede sig ud i 2006 og førte til suspension af flere topryttere - herunder Riis store stjerne, Ivan Basso.

"På intet tidspunkt blev jeg tilbudt eller modtog nogen form for blod manipulation. Jeg var heller ikke vidne til nogen form for systematisk doping på holdet. Jeg fandt ud af, at jeg kunne konkurrere uden det og mine resultater i den periode blev opnået ren."

"Når det er sagt, så ændrede det, der skete før Tour de France i 2006, mit syn på, hvad vi alle troede, vi sagde ja til, da vi kom kom til holdet."

På grund af sine dopingindrømmelser er Julich blevet fyret som såkaldt løbstræner for Team Sky.

Du kan læse hele Bobby Julichs bekendelse ved at trykke her.