Cykling

Saxo Banks licens er i fare

Den internationale cykle union, UCI, har mandag offentliggjort en statusliste over uddelingen af licenser til den såkaldte World Tour næste sæson. Og det er ikke behagelig læsning for det danske mandskab Team Saxo Bank-Tinkoff Bank.

Bjarne Riis’ hold er placeret nederst på listen – for Alberto Contadors point tæller ikke med i UCI’s regnskab, idet den spanske kaptajn har en dopingdom indenfor de seneste to år på generaliebladet.

Listen, som du kan se nederst, er det første skridt for unionen i at beslutte, hvem der skal have lov til at være en del af cykelsportens fineste selskab næste sæson. Og mens top 15 ifølge cykelmediet Velonation synes at have indfriet UCIs kriterier, så hænger Team Saxo Bank-Tinkoff Bank noget i bremsen med en sidsteplads på listen.

Det er ikke offentligt, hvordan UCI beregner listen – men det menes at være baseret på økonomiske, etiske og sportslige hensyn. Her er det danske hold åbenbart ikke godt kørende, ifølge UCI. Noget overraskende et Lotto-Belisol heller ikke en del af top 15. Licenskommiteen melder først ud den 10. december, hvilke hold der får licens til næste sæson.

Sådan ser UCIs top 15 ud: - i alfabetisk rækkefølge

AG2R La Mondiale Astana Pro Team BMC Racing Team Cannondale (Liquigas-Cannondale) Euskaltel-Euskadi Tidligere Rabobank Garmin-Sharp Katusha Lampre-Merida (Lampre-ISD) Movistar Team Omega Pharma-Quick Step Orica-GreenEdge RadioShack-Nissan Sky Procycling Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team

Nummer 16 til 20 – i rækkefølge

16. Team Argos-Shimano 17. Lotto-Belisol 18. FDJ-BigMat 19. Team Europcar 20. Team Saxo Bank-Tinkoff Bank

Der er i alt 18 licenser til ProTouren at kæmpe om.