Cykling

Holm: Så afgørende er Riis' licens-jagt

Det har stor betydning for Bjarne Riis’ muligheder for at drive sit cykelhold, at den danske holdejer får fingre i én af UCI’ World Tour-licenser. Det mener Riis’ kollega Brian Holm.

”En World Tour-licens er vigtig for alle hold - også for Bjarnes. Det kan godt være, holdet alligevel kommer til at deltage i de store løb, men for sponsorerne er garantien vigtig,” siger Brian Holm til sporten.tv2.dk.

”For vores hold er det meget vigtigt at have en garanti for at stille op i selv den mindste klassiker, for det har stor betydning for vore sponsorer, at de har den sikkerhed. Det er en verden til forskel på at være World Tour-hold og Pro Kontinental-hold,” fortsætter Holm, der er sportsdirektør for det belgiske hold Omega Pharma-Quick Step.

”At deltage i de store etapeløb, specielt Tour de France, er afgørende for Bjarne Riis og Alberto Contador.”

Mandag offentliggjorde UCI sin rangliste over World Tour-hold forud for 2013-sæsonen, og her er Team Saxo Bank-Tinkoff Bank blot nummer 20. Og det danske hold skal altså sætte sin lid til UCI’s subjektive vurdering for at få én af de 18 World Tour-licenser.

Uigennemskueligt system

Efterfølgende udtalte flere, at Team Saxo Bank-Tinkoff Bank nok skal få lov til at køre de store løb via såkaldte wild cards. Men Brian Holm er altså ikke helt så sikker, selvom han vil se det som det mest rimelige.

”Jeg ser ingen grund til, de ikke skulle få lov til at stille op i de store løb. Men jeg er holdt op med at følge med i alt den virak omkring World Tour-pointene, for jeg kan simpelthen ikke gennemskue det. Og det siger jo også noget om systemet,” siger Brian Holm.

Det bliver offentliggjort den 10. december, hvem der får tildelt World Tour-licenser.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Bjarne Riis og Team Saxo Bank-Tinkoff Bank.

LICENS-LISTEN

UCI's top 15 ud- i alfabetisk rækkefølge:

 • AG2R La Mondiale
 • Astana Pro Team
 • BMC Racing Team
 • Cannondale
 • Euskaltel-Euskadi
 • Tidligere Rabobank
 • Garmin-Sharp
 • Katusha
 • Lampre-Merida
 • Movistar Team
 • Omega Pharma-Quick Step
 • Orica-GreenEdge
 • RadioShack-Nissan
 • Sky Procycling
 • Vacansoleil-DCM

Nummer 16 til 20 – i rækkefølge:

 • 16. Team Argos-Shimano
 • 17. Lotto-Belisol
 • 18. FDJ-BigMat
 • 19. Team Europcar (ønsker ikke World Tour-licens)
 • 20. Team Saxo Bank-Tinkoff Bank

Der er i alt 18 licenser til World Touren at kæmpe om.