Cykling

Yderste konsekvens: Riis kan miste 20 millioner

Team Saxo Bank-Tinkoff Banks World Tour-licens for 2013-sæsonen er i fare, og hvis sagen ender med, at det danske hold ikke får lov til at deltage i de store i de største løb, vil det betyde et stort økonomisk tab for Riis’ hold.

Det forudser Christian Vollerslev, der arbejder med sponsorater i topsport.

”Sponsorkontrakter på det her niveau er altid afhængig af præstationer og synlighed. Vi kender det fra fodboldens verden, hvor der er i kontrakterne er indskrevet klausuler omkring nedrykning. I cykelsportens tilfælde vil kontrakterne typisk blive bundet op omkring deltagelse i de store løb,” siger administrerende direktør i Promovator, Christian Vollerslev, til sporten.tv2.dk.

”Typisk vil sponsorernes bidrag blive sat ned med 25 til 50 procent, eller kontrakterne skal genforhandles. Så min vurdering er, at vil koste Riis 15-20 millioner kroner, hvis hans hold ikke kan deltage i de største løb. Så den yderste konsekvens for Bjarne Riis er altså et stort økonomisk tab.”

Hvis Team Saxo Bank-Tinkoff Bank ikke får World Tour-licens, skal holdet håbe på wild cards til de forskellige store løb som for eksempel Tour de France.

Klausuler i Riis’ kontrakter med de ansatte?

Christian Vollerslev lægger vægt på, at et mindre beløb fra sponsorerne ikke nødvendigvis betyder underskud på bundlinjen.

”Så kan man jo så håbe for Riis, at hans kontrakter med de ansatte på Team Saxo Bank-Tinkoff er bundet op omkring nogenlunde samme kriterier, så forretningsmodellen stadig hænger sammen,” siger Vollerslev.

UCI udsendte mandag sin World Tour-rangliste forud for 2013-sæsonen, og her er Team Saxo Bank-Tinkoff Bank blot nummer 20. Der er 18 licenser at kæmpe om, og det danske hold skal nu sætte sin lid til UCI’s subjektive vurdering.

LICENS-LISTEN

UCI's top 15 ud- i alfabetisk rækkefølge:

 • AG2R La Mondiale
 • Astana Pro Team
 • BMC Racing Team
 • Cannondale
 • Euskaltel-Euskadi
 • Tidligere Rabobank
 • Garmin-Sharp
 • Katusha
 • Lampre-Merida
 • Movistar Team
 • Omega Pharma-Quick Step
 • Orica-GreenEdge
 • RadioShack-Nissan
 • Sky Procycling
 • Vacansoleil-DCM

Nummer 16 til 20 – i rækkefølge:

 • 16. Team Argos-Shimano
 • 17. Lotto-Belisol
 • 18. FDJ-BigMat
 • 19. Team Europcar (ønsker ikke World Tour-licens)
 • 20. Team Saxo Bank-Tinkoff Bank

Der er i alt 18 licenser til World Touren at kæmpe om.